Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Εθνική πόλο Νέων Γυναικών: Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος η “γαλανόλευκη”

Εθνική πόλο Νέων Γυναικών: Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος η “γαλανόλευκη”
ΦΩΤΟ koe.org.gr

Την πρόκριση της στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Βόλο πανηγύρισε η Εθνική πόλο Νέων Γυναικών. Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου επικράτησαν της Ολλανδίας με 7-6 και το βράδυ του Σαββάτου (20:00) θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο τη Ρωσία.

Η Εθνική πόλο Νέων Γυναικών ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ολλανδίας κι είναι έτοιμη να ανέβει στην κορυφή του κόσμου. Το έργο της κόντρα στη Ρωσία στον μεγάλο τελικό μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ωστόσο έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να  “λυγίσει” οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η “γαλανόλευκη” δεν μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον ημιτελικό, με την Ολλανδία να ολοκληρώνει το πρώτο οκτάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 2-0. Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε στροφές και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (2-2) στο τέταρτο λεπτό της δεύτερης περιόδου. Η Ρόχε έκανε το 2-3, με την Πρωτόπαπα να ισοφαρίζει και πάλι (3-3). Το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, πάντως, βρήκε και πάλι την Ολλανδία μπροστά στο σκορ (3-4).

Με την έναρξη του τρίπου οκταλέπτου, η Ξενάκη ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η Ρόχε έκανε το 4-5 για την Ολλανδία. Κάπου εκεί η “γαλανόλευκη” πάτησε… το γκάζι και με γκολ των Πλευρίτου και Πρωτόπαπα προηγήθηκε με 6-5 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η Ολλανδία δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Ισοφάρισε (6-6) με την έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου, αλλά η Ελευθεριάδου με ένα τρομερό σουτ τρία λεπτά πριν από τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό 7-6. Η Σταματοπούλου κράτησε απαραβίαστη την εστία της μέχρι το φινάλε του αγώνα κι η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-2, 3-1, 1-1.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις