Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

F1: Έτσι ξεκινά η σεζόν! “Δράση” αυτό το σαββατοκύριακο από το… Μπαχρέιν

F1: Έτσι ξεκινά η σεζόν! “Δράση” αυτό το σαββατοκύριακο από το… Μπαχρέιν

Η τεχνολογία στις… υπηρεσίες της F1! Η εξάπλωση του κορονοϊού ανέβαλε τους 7 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Η Formula 1 όμως βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο για να… αντικαταστήσει το αγωνιστικό κενό και να «κρατήσει» τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κορονοϊός έχει ακυρώσει την αθλητική δράση, επηρεάζοντας –ΦΥΣΙΚΑ- την F1 και το αγωνιστικό της πρόγραμμα, με την αναβολή αρκετών Grand Prix (σ.σ. του Μονακό δεν θα διεξαχθεί καν εφέτος).

Αν και δεν αναμένεται να έχουνε… δράση πριν τον Ιούνιο, η F1 βρήκε έναν τρόπο να γεμίσει αυτό το «νεκρό» διάστημα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας, τη θέση των GP του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό θα πάρουν virtual αγώνες στους οποίους μάλιστα θα συμμετάσχουν και κάποιοι από τους πιλότους του πρωταθλήματος.

Η FIA θα προσφέρει αυτούς τους virtual αγώνες στο κανάλι της στο YouTube, στη σελίδα της στο Facebook και στον λογαριασμό της στο Twitch.

Οι πίστες θα έχουν το  50% του κανονικού τους μήκους, θα ολοκληρώνονται μετά από 28 γύρους και με τους κανονισμούς να είναι κοινοί για να υπάρξει ένα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το setup των αυτοκινήτων θα είναι ίδιο, ενώ θα υπάρχουν και κατατακτήριες δοκιμές.

Η «δράση» θα ξεκινήσει με την virtual πίστα του Μπαχρέιν, την ερχόμενη Κυριακή (22.03.2020).

Πηγή: formula1.com

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις