Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

F1: Ο Σάινθ υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren!

F1: Ο Σάινθ υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren!
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Φερνάντο Αλόνσο ενημέρωσε πριν από λίγα; 24ωρα ότι δεν θα «τρέξει» στο νέο πρωτάθλημα και η McLaren ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, που δεν είναι άλλος από τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ.

Μολονότι ο Αλόνσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα στο μέλλον, η McLaren βρήκε γρήγορα τον διάδοχο του δις παγκόσμιου πρωταθλητή για το 2019, με τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Σάινθ έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2015 με την Toro Rosso, στο παρελθόν είχε συμβόλαιο με τη Red Bull, ενώ φέτος “τρέχει” -ως δανεικός- για λογαριασμό της Renault.

Είμαι ενθουσιασμένος που τελικά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είμαι οδηγός της McLaren από το 2019” δήλωσε ο Σάινθ και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Είμαι συνεπαρμένος γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Είμαι οπαδός της McLaren για όσο μπορώ να θυμηθώ. Είναι ένα σπουδαίο όνομα στο άθλημα με μια απίστευτη κληρονομιά και η λίστα των οδηγών που έχουν “τρέξει” για τη McLaren μέσα στα χρόνια συμπεριλαμβάνεται στους ήρωες της Φόρμουλα Ένα. Φυσικά, ο Φερνάντο είναι ένας από αυτούς, επομένως είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό ότι θα πάρω τη θέση του ως μέρος της επόμενης γενιάς Ισπανών οδηγών αγώνων πίσω από το τιμόνι μιας McLaren. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη McLaren που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα παιδικό όνειρο. Η ομάδα έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το μέλλον και ανυπομονώ πάρα πολύ να παίξω έναν ρόλο-κλειδί στο ταξίδι της προς την επιστροφή στην επιτυχία”.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις