Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φέντερερ – Ναδάλ: Το νέο έπος είχε… Βασιλιά! Στον τελικό του Γουίμπλετον ο Ελβετός- videos

Φέντερερ – Ναδάλ: Το νέο έπος είχε… Βασιλιά! Στον τελικό του Γουίμπλετον ο Ελβετός- videos
ΦΩΤΟ Reuters

Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ προσέφεραν μία ακόμη ματσάρα στην “πλούσια” καριέρα τους, με τον Ελβετό “Βασιλιά” όμως να παίρνει ρεβάνς για το πρόσφατο Ρολάν Γκαρός και με τη νίκη 3-1 σετ, να προκρίνεται στον τελικό του Γουίμπλετον. Κόντρα στον Τζόκοβιτς για τον τίτλο.

Για μία ακόμη φορά, Φέντερερ και Ναδάλ προσέφεραν μία μεγαλειώδη παράσταση στους φίλους του τένις, με τον Ελβετό τενίστα να πανηγυρίζει αυτή τη φορά τη νίκη με 3-1 σετ (7-6, 1-6, 6-3, 6-4) και την πρόκριση στον τελικό του Γουίμπλετον.

Οι δύο αθλητές εμφανίστηκαν σε εξαιρετική κατάσταση και πήραν από ένα σετ στην αρχή, με εκπληκτικά χτυπήματα και ράλι που θα μείνουν στην ιστορία, μαζί με τα αναρίθμητα highlights της καριέρας τους.

Στο τρίτο σετ ο Φέντερερ έκανε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και αμέσως μετά “έσβησε” δύο μπρέικ πόιντς του Ισπανού για να κρατήσει το προβάδισμα και να γράψει τελικά το 2-1 στο ματς.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, ο Ελβετός ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά και έκανε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, αλλά ο Ναδάλ δεν τα παράτησε. Ο Ισπανός τενίστας έφθασε μάλιστα κοντά και σε δικό του μπρέικ, έχοντας δύο φορές την ευκαιρία να στείλει το σετ σε τάι μπρέικ, αλλά ο “Βασιλιάς” άντεξε στο τέλος και με το δυνατό του “όπλο” σε όλο το ματς, τα σερβίς, “έκλεισε” τον σετ με 6-4 και τον αγώνα με 3-1.

Προκρίθηκε έτσι και στον τελικό του Γουίμπλετον, όπου θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του στο βρετανικό Γκραν Σλαμ, κόντρα όμως στο φορμαρισμένο και Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις