Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Formula 1: Ο Φέτελ “έκλεψε” τη νίκη από τον Χάμιλτον [vid, pics]

Formula 1: Ο Φέτελ “έκλεψε” τη νίκη από τον Χάμιλτον [vid, pics]
ΦΩΤΟ facebook/sebastian vettel

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο νικητής του πρώτου γκραν πρι της χρονιάς στη Formula 1. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari άφησε στη δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον στον αγώνα που διεξήχθη στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Ο Σεμπάστιεν Φέτελ έβαψε… κόκκινο το πρώτο γκραν πρι της χρονιάς στη Formula 1. Ο Γερμανός πιλότος κατάφερε να “κλέψει” τη νίκη από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος την κούρσα, αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση, χάρη σ’ ένα στρατηγικό ρίσκο της Ferrari.

Στον 18ο γύρο ο Κίμι Ράικονεν ξεκίνησε τη διαδικασία των πρώτων pit-stops, με τον Χάμιλτον να τον ακολουθεί. Ωστόσο ο Φέτελ με τη Ferrari πήραν την απόφαση να μείνουν για έξι επιπλέον γύρους στην πίστα, ελπίζοντας να είναι ταχύτεροι με τη φθαρμένη ούλτρα-μαλακή γόμα. Έτσι κι έγινε, με τον Γερμανό πιλότο, εκμεταλλευόμενος και την είσοδο του οχήματος ασφαλείας στη συνέχεια λόγω… Γκροζάν, να περνάει μπροστά και να καταφέρνει να κρατήσει πίσω του μέχρι το τέλος του αγώνα τον Χάμιλτον.

https://twitter.com/F1/status/977813760285974528

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν με την δεύτερη Ferrari, ο οποίος… στέρησε από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο την δυνατότητα να γίνει ο πρώτος Αυστραλός που θα ανέβαινε στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του.

Τα αποτελέσματα

Η βαθμολογία

 

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις