Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Η Εθνική πόλο έκανε το καθήκον της με τους Γάλλους! Με Ρουμανία ή Ολλανδία στα νοκ άουτ

Η Εθνική πόλο έκανε το καθήκον της με τους Γάλλους! Με Ρουμανία ή Ολλανδία στα νοκ άουτ

Τη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο εξασφάλισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που επιβλήθηκε με 12-10 της Γαλλίας στην 3η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στο πρώτο νοκ άουτ ματς που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (20/1).

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έκανε το χρέος της και νίκησε με 12-10 τη Γαλλία στην 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Συνεπώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από την Ιταλία, και τη Δευτέρα (20/1, 8 μ.μ. αν δεν υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα) θα δώσει νοκ-άουτ αγώνα για την πρόκριση στους “8”, όπου περιμένει η Κροατία.

Η “γαλανόλευκη” πήρε, από το ημίχρονο, προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (6-2), παίζοντας πολύ καλή άμυνα στον παίκτη παραπάνω. Έτσι παρά τη μεγάλη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι “τροκολόρ” στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο σημείωσαν έξι τέρματα και μείωσαν σε 9-8, η Εθνική παρουσιάστηκε ξανά σοβαρή στο 4ο οκτάλεπτο και συνέχισε να κρατάει το προβάδισμα ως το τέλος τους αγώνα “κλειδώνοντας” τη νίκη και τη δεύτερη θέση, τη στιγμή που οι Γάλλοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αντίπαλος της Εθνικής πιθανότατα θα είναι η Ρουμανία. Η ομάδα του δικού μας, Σάκη Κεχαγιά, έκανε νωρίτερα την έκπληξη, νικώντας 11-10 τη Ρωσία, και αν οι Ολλανδοί δεν πάρουν το βράδυ θετικό αποτέλεσμα από την πανίσχυρη Σερβία, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στον 2ο όμιλο, όπου οι Ρουμάνοι θα καταταγούν τρίτοι, μπροστά από την Ολλανδία και θα βρεθούν στο δρόμο της Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 6-3, 2-3

Γαλλία (Βούκανιτς): Γκαρσάου, Σονταντιέ 1, Μάριον-Βερνουά 1, Βερνουά 1, Χαζ 1, Κάλινιτς, Κρουσιγιά 2, Ιζντίνσκι 1, Μαρζούκι 2, Κανόνε, Βανπεπερστρέτε, Καμαράσα 1, Φοντανί

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις