Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων φόρεσε μπλουζάκια που γράφουν Μακεδονία!

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων φόρεσε μπλουζάκια που γράφουν Μακεδονία!

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών της Βόρειας Μακεδονίας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο promo video της ομοσπονδίας οι στολές γράφουν μόνο Μακεδονία. Ποια η αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας.

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της Βόρειας Μακεδονίας ζει ιστορικές στιγμές, μιας κι ετοιμάζεται για την παρθενική της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Καλά όλα αυτά, μόνο που στο promo video της ομοσπονδίας οι στολές γράφουν σκέτο… Μακεδονία, ενώ η επίσημα ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βόλεϊ αναφέρει τους παίκτες της γειτονικής χώρας ως “Μακεδόνες”.

Οι αθλητές της ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας εμφανίζονται στο video με τα προπονητικά τους μπλουζάκια τα οποία γράφουν: «Volleyball Team Macedonia». Δεν υπάρχει πουθενά δηλαδή ο γεωγραφικός προσδιορισμός North.

Η αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις