Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη στο NewsIt.gr: «Θέλω να μπω στο Τοp 10»

Μαρία Σάκκαρη στο NewsIt.gr: «Θέλω να μπω στο Τοp 10»

Ξέρει να μετράει καλά και δεν θα της χρειαστούν τα δάχτυλά της, για να υπολογίσει τον επόμενο μεγάλο στόχο της. Ετσι κι αλλιώς, δεν της φθάνουν ακόμη κι αν προσθέσει σε αυτά και τα δέκα των ποδιών της… Ενα άλμα 22 θέσεων μέσα στο 2018 είναι το ζητούμενο για τη Μαρία Σάκκαρη.

Το 2017 έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της στο τένις, μέχρι τις επόμενες. Μπήκε στο Τοp 50 της WTA (τώρα είναι Νο 52) και προκρίθηκε στον γ’ γύρο του Australian Open, του Wimbledon και του US Open: «Πρέπει το 2018 να υποστηρίξω τους πόντους μου. Στόχος μου για τη σεζόν είναι το Τοp 30! Δύσκολο, αλλά αυτό θέλω», είπε η Μαρία Σάκκαρη στο NewsIt.gr, όταν τη συνάντησε λίγο πριν από την εκπομπή Τοp Spin, στο στούντιο της Cosmote TV.

Αυτά, μόνο για το 2018. Διότι, -όπως υπολογίζει- θα παίζει τένις τουλάχιστον ως τα 30 της χρόνια. «Πιστεύω ότι θα παίζω μέχρι τα 30 – 32 χρόνια μου. Θέλω να κάνω κι οικογένεια. Θα δω σε τι κατάσταση θα είμαι τότε κι αναλόγως θα πράξω», τόνισε η 22χρονη Μαρία και ερωτηθείσα αν θέλει να φτάσει στο Νο 14 της WTA, που βρέθηκε η Λένα Δανιηλίδου αποκρίθηκε: «Αυτό που έχει κάνει η Λένα είναι τεράστιο, μοναδικό! Είναι μια τεράστια αθλήτρια. Ομως, δεν σκέπτομαι να ξεπεράσω το Νο 14, αλλά έχω το Τοp 10 ως δικό μου στόχο. Θέλω κι εγώ να φτάσω εκεί που έφτασε η Λένα».

«Η Σαράποβα δεν θέλει γνωριμίες με τις άλλες τενίστριες»

Φέτος, έγιναν πολλές αλλαγές στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, λόγω της απουσίας της Σερίνα Γουίλιαμς. Περιμένει την επιστροφή της η Μαρία και τη θέλει: «Θα γυρίσει σίγουρα δυνατή». Και η Σαράποβα επέστρεψε έπειτα από την περιπέτειά της με το ντόπινγκ, αλλά…: «Δεν θέλει να έχει γνωριμίες με τις υπόλοιπες τενίστριες. Δεν της αρέσει και άρα δεν την έχω γνωρίσει προσωπικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία της. Θέλει να τελειώνει τη δουλειά της και να φεύγει, να μην έχει καμία επαφή. Το σεβόμαστε».

Γέλασε όταν της ζητήσαμε να διαλέξει ποιον προτιμά ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Φέντερερ: «Και τους δύο!» απάντησε κι απόρησε κι η ίδια αφού παίζουν διαφορετικό τένις: «Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, αλλά μ’ αρέσουν κι οι δύο».

Στο Wimbledon αρκετοί αθλητές εγκατέλειψαν στον πρώτο γύρο. Τα ξένα ΜΜΕ ανέφεραν ότι επειδή τα κέρδη στα γκραν σλαμ είναι ύψηλα -ακόμη και για όποιον παίξει ένα παιχνίδι-, κάποιοι επικαλούνται δήθεν τραυματισμούς και εγκαταλείπουν τον αγώνα και τα τουρνουά με γεμάτες τσέπες: «Μπορεί να ισχύει», τόνισε η Μαρία και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι τα έσοδά μας είναι αρκετά υψηλά και στον πρώτο γύρο, ειδικά σε αυτά τα τουρνουά. Βέβαια, έχουμε και υψηλή φορολόγηση. Μπορεί να εγκαταλείπουν γι’ αυτό το λόγο, αλλά δεν έχει τύχει να ακούσω κάτι σχετικό».

Οσο μιλούσε την παρακολουθούσε η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου. Ολοι μπαίνουν στον πειρασμό να τις συγκρίνουν και δεν αποτελούν εξαίρεση κι οι ίδιες. «Κάποιοι λένε ότι μοιάζουμε και κάποιοι λένε όχι», είπε η Μαρία, αλλά η μητέρα της έχει τις αποδείξεις στα χέρια της. Οι παλιές φωτογραφίες από τις δικές της στιγμές στα κορτ είναι αδιάψευστος μάρτυρας: «Βρήκε η μητέρα μου μια φωτογραφία της. Είναι από προπόνησή της και κοντά στην ηλικία μου. Ισως τη δείτε μαζί με μια δική μου στα social media, σύντομα. Σε αυτή τη φωτογραφία μοιάζουμε τρομακτικά».

Δείτε τη συνέντευξη

Συνέντευξη στη Μαρία Καούκη και στον Κώστα Στάμου

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις