Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ματσάρα ο Τσιτσιπάς! Δεν ήταν αρκετό να “λυγίσει” ο Ναδάλ στον τελικό

Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μια συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ, αλλά ο Ισπανός “επέστρεψε” και πήρε τα δύο επόμενα (στο τάι μπρέικ) και τον τίτλο στο Mubadala World Tennis Championship που έγινε στο Άμπου Ντάμπι.

Ήταν εκπληκτικός κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα με 2-1 σετ και έχασε έτσι την ευκαιρία να κατακτήσει για πρώτη φορά το τουρνουά επίδειξης για την pre-season, Mubadala World Tennis Championships 2019.

Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρησης, ο Ναδάλ όμως όσο κυλούσε η ώρα ανέβαινε και μετά από 3 ώρες και 9 λεπτά κατέκτησε για 5η φορά στην καριέρα του το συγκεκριμένο τουρνουά (7-6, 5-7, 6-7).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο game, κρατώντας με μεγάλη ευκολία το σερβίς του και βάζοντας… δύσκολα στον Ναδάλ, που δύο φορές γλίτωσε τρεις φορές το break. Από εκεί όμως που βρισκόταν συνέχεια με τη… πλάτη στον τοίχο, ο Ισπανός Νο 1 στον κόσμο έκανε το break, αλλά ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να “απαντήσει” και να του “σπάσει” το σερβίς (6-5). Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ (6-6), εκεί όπου ο”Τσιτσι-fast” έφτασε στην κατάκτηση του (7-3)

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να έχει χαμένα break point και στο τρίτο σετ, κάτι που του έφερε εκνευρισμό και τον έκανε να σπάσει τη ρακέτα του! Σε ένα κακό σερβίς game του Έλληνα τενίστα, ο Ναδάλ κατάφερε να κάνει το break που έψαχνε (4-2).

Ο Ναδάλ διατήρησε σταθερό το ρυθμό που είχε, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που για λίγο έχασε την ένταση στο παιχνίδι του. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να “σπάσει” άμεσα το σερβίς του Ισπανού (4-3). Το τρίτο σετ έφτασε και αυτό στο τάι μπρέικ. Ο Ισπανός κατάφερε να το φτάσει στο 4-1, ο Τσιτσιπάς “επέστρεψε” κάνοντας το 4-3, αλλά ο Ράφα έφτασε τελικά στη νίκη κάνοντας το 7-3.

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις