Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Με Λοράντο, Μανωλιουδάκη και Ρουμπέση η Εθνική γυναικών στο Προολυμπιακό του πόλο

Με Λοράντο, Μανωλιουδάκη και Ρουμπέση η Εθνική γυναικών στο Προολυμπιακό του πόλο

Στην ανάγκη να κυνηγήσει η εθνική πόλο των γυναικών κάθε ελπίδα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στάθηκε στις δηλώσεις του ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Τεό Λοράντος.

Στον Τεό Λοράντο δόθηκε τελικά το «χρίσμα» του αντικαταστάτη του Γιώργου Μορφέση στην εθνική πόλο των γυναικών και παράλληλα η ευθύνη να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά μετά το 2008.

Ο 49χρονος τεχνικός, ο οποίος από το 2017 οδήγησε την εθνική νέων ανδρών σε τρεις συνεχόμενους θριάμβους (δύο παγκόσμιοι κι ένας ευρωπαϊκός τίτλος), επιλέχθηκε από τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, για να καθοδηγήσει την εθνική γυναικών στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, χωρίς να γίνεται λόγος για την πιθανή περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.

Σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του Τεό Λοράντου (ο οποίος δεν έχει εμπειρία από γυναικείο πόλο), αλλά και αποκατάστασης του κλίματος εντός της ομάδας, η ΚΟΕ αποφάσισε επίσης να συνεργαστεί με δύο μεγάλες δόξες της εθνικής γυναικών, την Αντιγόνη Ρουμπέση και τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη, οι οποίες θα έχουν ρόλο συνεργατών του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Σ’ ό,τι αφορά τον Γιώργο Μορφέση, τον οποίο η ΚΟΕ ευχαριστεί για την πολύτιμη και σημαντική προσφορά του έως τώρα, παραμένει στο δυναμικό της, σε ρόλο που θα συμφωνηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα».

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Τεό Λοράντος, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος στάθηκαν στην ανάγκη να κυνηγήσει η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών κάθε ελπίδα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Θεωρώ, κατ’ αρχάς, τιμητική την πρόταση που μου έγινε από τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Οι σκέψεις μου είναι καθαρά αγωνιστικές. Είναι λίγο το διάστημα (χωρίς αυτό να αποτελέσει δικαιολογία) και θα πατήσω πάνω στη δουλειά που έχουν κάνει οι προηγούμενοι προπονητές», ανέφερε ο Τεό Λοράντος και κατέληξε: «Περισσότερα θα μπορέσω να πω αφού έχω την πρώτη συνάντηση με τις παίκτριες. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και ειδικότερα την επίτευξη της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αλλαγής προπονητή, επισήμανε: «Ο μόνος και αποκλειστικός λόγος της συγκεκριμένης απόφασης ήταν να μην απεμποληθεί και η τελευταία ελπίδα για πρόκριση της εθνικής γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά από πολλή σκέψη και μετά από μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης, καταλήξαμε στην απόφαση ο νυν ομοσπονδιακός των νέων ανδρών, Τεό Λοράντος, που στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις (δύο Παγκόσμια και ένα Ευρωπαϊκό) να αναλάβει αυτόν τον δύσκολο ρόλο Θέλω, φυσικά, να ευχαριστήσω τον Τεό Λοράντο γιατί απεδέχθη μια δύσκολη πρόταση, λόγω του μικρού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι το προολυμπιακό και της σπουδαιότητας της αποστολής, που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Και να του ζητήσω να κάνει ό,τι είναι δυνατόν -με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά μας- για την επίτευξη του στόχου».

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις