Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Σεμπάστιαν Κόε διεκδικεί ξανά την προεδρία της IAAF

Ο Σεμπάστιαν Κόε διεκδικεί ξανά την προεδρία της IAAF
@sebcoe

“Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ολοκληρωθεί, γι’ αυτό θα διεκδικήσω μια δεύτερη θητεία στην προεδρία”, δήλωσε σχετικά ο Σεμπάστιαν Κόε,

Ο Σεμπάστιαν Κόε ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Σεμπάστιαν Κόε εξελέγη στην προεδρία της IAAF το 2015 και πρωταγωνίστησε στη μάχη κατά της χρήσης αναβολικών και κυρίως στην κόντρα με τη Ρωσία για το θέμα αυτό. “Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ολοκληρωθεί, γι’ αυτό θα διεκδικήσω μια δεύτερη θητεία στην προεδρία”, δήλωσε σχετικά ο 62χρονος Βρετανός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Κοέ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αθλητισμού, αφού υπήρξε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε 800 μ. και 1.500 μ., ενώ κατέκτησε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και σε παγκόσμιο κλειστού.

Πριν γίνει πρόεδρος της IAFF, ο Κόε ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, ενώ διατέλεσε και βουλευτής στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις