Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ο Στέφανος δεν έχει κανένα όριο! Διαθέτει όσα χρειάζονται για να φτάσει στην κορυφή”

“Ο Στέφανος δεν έχει κανένα όριο! Διαθέτει όσα χρειάζονται για να φτάσει στην κορυφή”
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Πάτρικ Μουράτογλου ιδρυτής της νούμερο 1 ακαδημίας τένις στον κόσμο, που εδρεύει στην Κυανή Ακτή και προϊόν της είναι, ανάμεσα σε άλλους κορυφαίους τενίστες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του Έλληνα πρωταθλητή τονίζοντας ότι πλέον δεν έχει όρια στο που μπορεί να φτάσει σαν αθλητής και σαν προσωπικότητα.

Ο Ελληνο-γάλλος Πατρίκ Μουράτογλου, που αποτελεί τον πιο αναγνωρίσιμο προπονητή τένις στον κόσμο και ιδρυτή της φημισμένης ακαδημίας τένις στην Κυανή Ακτή, “Mouratoglou Tennis Academy”, που θεωρείται No 1 κόσμο, έχει υπάρξει μέντορας μεγάλων ονομάτων όπως η Σερένα Γουίλιαμς, η Κοκό Γκοφ και ο “δικός” μας Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “RealNews” μεταξύ άλλων πλέκει το εγκώμιο του Έλληνα πρωταθλητή, τον οποίο θεωρεί έτοιμο να φτάσει ως την κορυφή αφού όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν έχει όρια”, ενώ θυμήθηκε το ξεκίνημα της καριέρας του. Συγκεκριμένα όσον αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά και το ελληνικό τένις ο Μουράτογλου είπε:

“Ο Στέφανος δεν έχει κανένα όριο. Διαθέτει τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να φτάσει στην κορυφή αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Έχει μπροστά του τους τρεις μεγαλύτερους παίκτες της ιστορίας του αθλήματος, Ρότζερ, Ράφα, Τζόκοβιτς αλλά τον θεωρώ ικανό για τα πάντα. Είναι εξαιρετικά αποφασισμένος, πιστεύει στον εαυτό του και έχει ένα περιβάλλον μεγάλης ποιότητας με τον πατέρα του Απόστολο, που κάνει αξιόλογη δουλειά καθημερινά δίπλα του” ήταν αρχικά τα λόγια του Μουράτογλου.

Όσον αφορά το πως ανακάλυψε τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον “στρατολόγησε” στην ακαδημία του ανέφερε:

“Ανακάλυψα τον Στέφανο το 2015 στο διαδίκτυο. Είχα ακούσει να μιλούν για έναν νεαρό Έλληνα που έπαιζε καλό τένις. Είδα στο Youtube έναν αγώνα του και παρά τη μέτρια εικόνα του βίντεο κατάλαβα ότι παρουσίαζε τα υψηλά προσόντα ενός σπουδαίου παίκτη. Στη συνέχεια πλησίασα τον πατέρα του, Σπόστολο και τους έφερα στην Ακαδημία Μουράτολγου. Δουλεύαμε μαζί από τα 16 του και χαίρομαι κάθε μέρα που τον ανακάλυψα και τον βοήθησα να αξιοποιήσει ένα ταλέντο και μία αποφασιστικότητα εκτός ορίων”.

Κατόπιν μίλησε για τη Μαρία Σάκκαρη λέγοντας:

“Φυσικά και γνωρίζω τη Μαρία. Την εκτιμώ πολύ σε προσωπικό επίπεδο. Είναι επίσης σπουδαία παίκτρια και μαχήτρια. Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει δύο αθλητές του επιπέδου της Μαρίας και του Στέφανου”.

Όσον αφορά το ελληνικό τένις και την εξέλιξη του αθλήματος στη χώρα μας μετά τις επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη ο κ. Μουράτογλου δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς ανέφερε:

“Θεωρώ πως αυτό που συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια οδηγεί σταδιακά την Ελλάδα να γίνει μία χώρα του τένις. Ο Μάρκο Παγδατής είναι Κύπριος αλλά έχει ένα πραγματικά ελληνικό DNA, Ο Στέφανος επιτυγχάνει πολύ υψηλά σκορ και η προσωπικότητά του θα εμπνεύσει πολλούς νέους γιατί είναι χαρισματικός. Η Μαρία Σάκκαρη παίζει επίσης πολύ καλά. Αισθάνομαι μία μεγάλη δυναμική του τένις στην Ελλάδα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να προωθήσουμε το άθλημά μας στο μέγιστο. Να φτιάξουμε γήπεδα, να ανοίξουμε σχολεία τένις ώστε οι νέοι να προπονούνται και είμαι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα γίνει μία μεγάλη χώρα για αυτό το υπέροχο άθλημα”.

πηγή: Εφημερίδα “Realnews”

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις