Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: “Ξέφυγε” ο Γαλιατσάτος! Η ΔΟΕ εξετάζει το θέμα – video

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: “Ξέφυγε” ο Γαλιατσάτος! Η ΔΟΕ εξετάζει το θέμα – video
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η παρουσία του Γεράσιμου Γαλιατσάτου -στην Αρση Βαρών- στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που γίνονται στο Μουένος Άιρες ήταν επεισοδιακή και… τράβηξε την προσοχή της ΔΟΕ.

Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος αγωνίστηκε στην κατηγορία των 85 κ. της Άρσης Βαρών και ακυρώθηκε στο αρασέ, καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 150κ..

Ο Έλληνας αθλητής… ξέφυγε, με αφορμή τη δεύτερη του προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι σήκωσε τα κιλά και οι τρεις κριτές έδειξαν ότι ήταν έγκυρη η προσπάθεια του, η επιτροπή των ζουρί την έβγαλε άκυρη. Η δικαιολογία ήταν ότι ο Γαλιατσάτος άφησε την μπάρα πριν ανάψει το “πράσινο φως”, με αποτέλεσμα η επιτροπή των ζουρί να βγάλει ομόφωνα την προσπάθεια του στο αρασέ άκυρη.

Ο νεαρός αθλητής πάνω στην ένταση της στιγμής παραφέρθηκε και πήγε στην κερκίδα, ζητώντας από τον σωματειακό του προπονητή, Νίκο Γαλιατσάτο –που παρακολουθούσε τους Αγώνες ως φίλαθλος- να κάνει ένσταση στην γραμματεία.  Από τη στιγμή όμως στο στην Άρση Βαρών δεν υπάρχει ένσταση, επικυρώθηκε η απόφαση και ο αθλητής αποκλείστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο επολέ ζετέ.

Μάλιστα, το “sportstonoto.gr” αναφέρει πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, λογομάχησε έντονα με τον προπονητή του Γεράσιμου Γαλιατσάτου, αφού ο δεύτερος εμφανίστηκε να θεώρησε πως εσκεμμένα ο εθνικός προπονητής, Οδυσσέας Δήμας… χαντάκωσε τον αθλητή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η ΔΟΕ θα εξετάσει το θέμα της συμπεριφοράς του αθλητή άμεσα, για το αν θα του επιβληθούν κυρώσεις. Από τη μεριά του, ο Γαλιατσάτος φαίνεται να έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – sportstonoto.gr / video: sportstonoto.gr

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις