Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Χριστοδούλου: “Ζήσαμε αξέχαστες στιγμές στην Τουρκία”

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Για την κατάκτηση του Challenge Cup από τον Ολυμπιακό, μίλησε η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ των “ερυθρολεύκων”, Στέλλα Χριστοδούλου, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με απίστευτη ανατροπή μέσα στην Τουρκία, την κατάκτηση του φετινού Challenge Cup στο βόλεϊ γυναικών, με τις παίκτριες της ομάδας να γνωρίζουν την αποθέωση των οπαδών της ομάδας.

Μακάρι να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον και ο κόσμος στο γήπεδο”, σχολίασε σχετικά η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Οι δηλώσεις της αρχηγού του Ολυμπιακού

Για τη νίκη επί της Μπούρσα: «Δεν μπορούμε ακόμη να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της επιτυχίας και θα χρειαστεί καιρός. Κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς βγήκαν σε αυτό το ματς. Ζήσαμε μοναδικές και αξέχαστες στιγμές στην Τουρκία. Είναι μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για το ελληνικό βόλεϊ. Και σίγουρα η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ως σήμερα».

Για την συνολική ευρωπαϊκή φετινή πορεία: «Κάναμε μεγάλη χρονιά στην Ευρώπη. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο να βρεθούμε για 2η σερί σεζόν στον τελικό. Παιχνίδι με το παιχνίδι, όμως το πιστέψαμε. Ήμασταν το αουτσάιντερ, κόντρα στην κάτοχο και πιστεύαμε πως μπορούμε να ανατρέψουμε την ήττα του πρώτου ματς».

Για τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Μπούρσα: «Είχαμε άγχος και μπήκαμε μαγκωμένα κάτι που φάνηκε στο πρώτο σετ. Δεν παίξαμε καλά, κάναμε πολλά λάθη παρ’ όλα αυτά η διαφορά ήταν μικρή. Κάναμε αυτό που πρέπει και κερδίσαμε. Όταν παίζουμε με ψυχή, πάθος και μαγκιά και δεν υπάρχει ομάδα να μας κερδίσει πολύ εύκολα».

Για το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα: «Δυστυχώς στο γυναικείο βόλεϊ δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην Α1 και κερδίζουμε όλα τα ματς. Ας ελπίσουμε αυτή η επιτυχία να αποτελέσει το έναυσμα προκειμένου να ανέβει το άθλημα και να αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη. Το γυναικείο βόλεϊ, παρ’ ότι είναι πεσμένο τα τελευταία χρόνια, είναι εδώ. Ξέραμε ότι θα υπάρχουν δυσκολίες, όμως ήμασταν προετοιμασμένες».

Για το ότι η Μπούρσα δεν είχε χάσει ούτε σετ μέχρι τον τελικό: «Η Μπούρσα είχε πιο εύκολες αναμετρήσεις από εμάς. Κάθε φορά που είχαμε παίξει αντίπαλοι, όταν κερδίζαμε ένα σετ τα έχαναν. Η ήττα στην έδρας μας ίσως και να βγήκε σε καλό. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές τις οποίες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Για το αν αντιμετώπισαν εθνικιστικό κλίμα: «Γνωρίζαμε τι συμβαίνει μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Είμαστε περήφανες και έτσι θα πρέπει να αισθάνεται το ίδιο και όλη η χώρα».

Για το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το ελληνικό βόλεϊ: «Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο κόσμος στο γήπεδο και μακάρι να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Για την παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς: «Να έχεις κερδίσει τόσο κόσμο και να φωνάζει από το πρώτο λεπτό. Νιώθαμε άσχημα που τον απογοητεύσαμε στο εντός έδρας παιχνίδι και για αυτό θέλαμε να τις δικαιώσουμε στο εκτός έδρας. Και τα καταφέραμε».

Για την παρουσία του Μπράνκο Κοβάσεβιτς στον πάγκο: «Η ενέργεια που δίνουμε η μία στην άλλη, αλλά και η ενέργεια που παίρνουμε από τον πάγκο είναι μοναδική. Έχουμε την τύχη να έχουμε τον κ. Κοβάσεβιτς που είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και προπονητής. Τον σέβεσαι για τις γνώσεις και τον χαρακτήρα σου και δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις παρά να ακολουθείς τις οδηγίες σου. Στις προπονήσεις μας πιέζει πολύ, ωστόσο ξέρει από την ψυχολογία της γυναίκας και πώς να την διαχειριστεί».

Για τον ελληνικό κορμό που υπάρχει στον Ολυμπιακό: «Είναι το μυστικό μας. Δεν στηριζόμαστε σε αλλαγές, έχουμε ελληνικό κορμό και αυτό βοηθά και τις ξένες που έρχονται να προσαρμοστούν πιο γρήγορα. Μπορεί εκτός γηπέδου να μην είμαστε συνέχεια μαζί, αλλά μέσα σε αυτό είμαστε πάρα πολύ δεμένες».

Για το ανδρικό τμήμα του Ολυμπιακού: «Να δώσουμε συγχαρητήρια και στο ανδρικό τμήμα που έφτασε στον τελικό και ακόμα και αν δεν το κατάφερε του αξίζουν πολλά μπράβο. Οι φίλοι της ομάδας γέμισαν στο ΣΕΦ και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα».

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις