Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP: Φορτωμένη με… μετάλλια επέστρεψε ελληνική αποστολή!

Παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP: Φορτωμένη με… μετάλλια επέστρεψε ελληνική αποστολή!

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η πρώτη επίσημη ελληνική αποστολή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP! Πέντε μετάλλια κατέκτησαν τα ελληνικά “χρώματα” στην Κίνα.

Με πέντε μετάλλια και πολύ καλά πλασαρίσματα επέστρεψε από την Κίνα η πρώτη Ελληνική Εθνική Ομάδα που συμμετείχε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP.

Η Πέννυ Τσαούτου κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο στην ηλικιακή κατηγορία 40+ και η Εύη Τσίρου ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στα 50+. Πολύ καλή ήταν και η προσπάθεια όλων των αθλητών μας στο τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης, το Technical Race.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο την ελληνική αποστολή και, δήλωσε, ότιβ όλα τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Αρχηγός της αποστολής στην Κίνα ήταν ο Χρήστος Καλλιώρας. «Είμαι πολύ υπερήφανος για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά. Και τα κορίτσια μας που έφεραν μετάλλια αλλά και η νέα γενιά του αθλήματος. Ο Τάσος Τσουρής, π.χ., ήρθε 4ος στην τεχνική διαδρο μή των εφήβων και δε μπήκε για λίγο στα μετάλλια. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε διεθνείς επαφές ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας. Η διοργάνωση ήταν εκπληκτική με εκατοντάδες θεατές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Αρχηγός της αποστολής.

Με τρία μετάλλια επέστρεψε από την Κίνα η Πέννυ Τσαούτου. «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε διεθνή αγώνα SUP. Στην Κίνα είδα από κοντά αθλητές και αθλήτριες που θαυμάζω και ακολουθώ στα Social Media. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις από κοντά αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου. Προσπαθείς να καταλάβεις και να αντιγράψεις την τεχνική και την στρατηγική τους. Συμμετείχα στην ηλικιακή κατηγορία 40+, μία κατηγορία λιγότερο ανταγωνιστική από την όπεν όπου συμμετέχουν οι πιο «επαγγελματίες» αθλητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την ευκαιρία που μου έδωσε και τον Όμιλό μου, τον ΝΟΒΑ, καθώς και τον Έφορο και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας που ήταν αρχηγός αποστολής Χρήστο Καλλιώρα. Επίσης και την V2 Development για τη στήριξή της», τόνισε η Πέννυ Τσαούτου.

Αργυρό μετάλλιο οι Τσαούτου και Τσίρου στο Παγκόσμιο

Από τον πρωταθλητισμό στο μπάσκετ, η Εύη Τσίρου συνέχισε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό στο SUP. «Είναι υπέρτατη η τιμή για έναν αθλητή να φορέσει το εθνόσημο της χώρας του και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό γι΄ αυτό. Είμαι πολύ υπερήφανη που συμμετείχα σε αυτή την ομάδα, γιατί όλοι ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους και έκαναν αισθητή την παρουσία της Ελλάδος σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι κατέκτησα δύο μετάλλια ξεπερνά τα πιο τρελά όνειρά μου. Οι στιγμές του βάθρου με τη γαλανόλευκή μας να κυματίζει είναι αυτές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ που μας έδωσε τη δυνατότητα και μας στήριξε για να πάρουμε μέρος σε αυτή τη διοργάνωση», τόνισε η Εύη Τσίρου, παλαιά αθλήτρια του μπάσκετ με την ομάδα του Σπόρτινγκ

Σημαντική ήταν και η παρουσία και η κατάταξη των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο Technical Race ο Τάσος Τσούρης κατέλαβε την 4η παγκόσμια θέση στην κατηγορία των Εφήβων, η Κωνσταντίνα Κονταρίνη την 10η και η Τσώνη Δήμητρα την 19η στην κατηγορία Γυναικών, ο Γιώργος Φράγκος την 21η και ο Νίκος Συρίγος την 23η στην κατηγορία Ανδρών.

Στο Σπριντ η Κωνσταντίνα Κονταρίνη κατέλαβε την 13η παγκόσμια θέση στην κατηγορία Open Γυναικών, ο Νίκος Συρίγος και Φαίδων Δούκας δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό στην κατηγορία του Open Ανδρών όπως και η Δήμητρα Τσώνη στην κατηγορία Open Γυναικών.

Στην Μεγάλη Απόσταση ο Γιώργος Φράγκος κατέλαβε την 18η παγκόσμια θέση στην κατηγορία Open Ανδρών ενώ η Δήμητρα Τσώνη αν και τερμάτισε 19η στην κατηγορία Open Γυναικών δεν κατατάχθηκε λόγω του χρονικού ορίου που έθεσε ο διοργανωτής στην καταγραφή των χρόνων.

Η εθνική ομάδα πήρε μέρος στη διοργάνωση με τη στήριξη της V2 Development.

ΠΗΓΗ: canoekayak.gr

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις