Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παρίσι 2024: Οι Γάλλοι πρότειναν το breakdancing για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Παρίσι 2024: Οι Γάλλοι πρότειναν το breakdancing για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Οργανωτική Επιτροπή του “Παρίσι 2024” θα προτείνει στη ΔΟΕ να μπει το breakdancing στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διοργανώσει.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχουν επιλέξει να προωθήσουν μέσα από τους Αγώνες του 2020 την αναρρίχηση, το σκέιμπορντ, το σέρφινγκ, το καράτε και το μπέιζμπολ. Από αυτά , οι Γάλλοι επέλεξαν να κρατήσουν μόνο τα τρία πρώτα αθλήματα επίδειξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι, προσθέτοντας όμως το breakdancing.

Όπως τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ, Τόνι Εστανγκέ, η επιλογή αυτών των αθλημάτων ανταποκρίνεται στην επιθυμία των διοργανωτών να “δώσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια πιο αστική διάσταση, με περισσότερα αθλήματα της φύσης, πιο καλλιτεχνικά”.

https://twitter.com/BBCSport/status/1098522173701058560

Αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η ΔΟΕ αποφάσισε να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε οικοδεσπότη να επιλέγει αθλήματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Αγώνων, μόνο όμως για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Προϋπόθεση αποτελεί τα αθλήματα αυτά να είναι δημοφιλή στη χώρα διεξαγωγής και να καθιστούν πιο ελκυστικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επίσημη πρότασή των Γάλλων θα κατατεθεί τον προσεχή Μάρτιο στην αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Το breakdancing πέρασε τις… εξετάσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που έγιναν στο Μπουένος Άιρες.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις