Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό! Πέθανε ο Σωκράτης Σκούφας

Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό! Πέθανε ο Σωκράτης Σκούφας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών άφησε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών, Σωκράτης Σκούφας.

Το ελληνικό χάντμπολ αλλά και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί για την απώλεια του Σωκράτη Σκούφα. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ αναφέρει

Τεράστια απώλεια για το ελληνικό χάντμπολ- Αύριο η κηδεία του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, το Δ.Σ. της ΟΧΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, το προσωπικό της Ομοσπονδίας και όλο το άθλημα, αποχαιρετούν με απέραντη θλίψη και οδύνη τον σπουδαίο Σωκράτη Σκούφα.

Όλοι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας συντετριμμένοι εκφράζουν τα ειλικρινή τους και βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του, την σύζυγο του, πρώην αθλήτρια χάντμπολ Μάγδα Χοτοκουρίδου, τα αδέρφια του Τάκη (επίσης με μεγάλη προσφορά στο χάντμπολ), Σπύρο, Γιάννη και τα παιδιά του Πελαγία και Αριστοτέλη, που είναι και διεθνής με την Εθνική Παίδων.

Ο Σωκράτης Σκούφας αφήνει πίσω του μεγάλο έργο και σπουδαία παρακαταθήκη για το άθλημα, το οποίο υπηρέτησε από τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και το βοήθησε τα μέγιστα, αρχικά ως αθλητής -πριν ακόμα ιδρυθεί η Ομοσπονδία- και μετέπειτα ως προπονητής. Στα χέρια του ανδρώθηκαν και έγιναν μεγάλες προσωπικότητες, αθλητές όπως οι Σάββας Καρυπίδης (Ολυμπιονίκης με κλήση και στην μικτή κόσμου), Γιάννης Λαζαρίδης, Γιώργος Μαστορογιάννης, Γιώργος Ασαρίδης, Δημήτρης Δημητρούλιας, Στέφανος Σουγγάρας, Νίκος Βουτσάς, Γιώργος Παρούσης, Στέφανος Βελιτσιάνος, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Σαμλίδης, Ηλίας Νταρλαγιάννης και εκατοντάδες άλλοι αθλητές που
διέπρεψαν σε υψηλό επίπεδο, σε Ελλάδα, εξωτερικό, στα Εθνικά μας συγκροτήματα ενώ κάποιοι συνεχίζουν και ως προπονητές.

Γεννημένος νικητής και πεισματάρης ως το τέλος, ο πρώην Ομοσπονδιακός μας προπονητής και τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 59 ετών, έχοντας δώσει μεγάλη μάχη με τον καρκίνο για περισσότερα από 8 χρόνια, στα οποία δεν έλειψε ούτε μια στιγμή από τον πάγκο του αγαπημένου του Αρχελάου Κατερίνης, τον οποίο επανέφερε –παρά τα προβλήματα υγείας- στην Handball Premier δύο φορές το 2013 και το 2015.

Συνέδεσε το όνομα του με την ομάδα της γενέτειρας του και την οδήγησε σε μεγάλα κατορθώματα, σε πολλούς τελικούς, στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών το 1994, στο Πανελλήνιο Εφηβικό το 1996, στα Πανελλήνια Παίδων (1994, 1995, 1996, 1997) και στα Κύπελλα Ευρώπης πέντε συνεχόμενα χρόνια (1993-1997). Διατέλεσε επίσης Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών της Εθνικής Παίδων, ενώ πέρασε και από τους πάγκους του Άρη Θεσσαλονίκης (Άνδρες- Γυναίκες) και του ΒΑΟ.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα στις 11:00 στην Αγία Άννα της Κατερίνης.

Σωκράτη Σκούφα, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα έκανες για το άθλημα μας, το κενό σου δυσαναπλήρωτο, το έργο σου θα μνημονεύεται για πάντα!

Καλό ταξίδι δάσκαλε…

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις