Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πετρούνιας: “Με εμποδίζει ο ώμος, αλλά θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου”

Πετρούνιας: “Με εμποδίζει ο ώμος, αλλά θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει να γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατακτώντας τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του και δήλωσε έτοιμος για ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, παρά τα προβλήματα στον ώμο του, που του στέρησαν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στον προκριματικό.

Δεν ήταν ικανοποιημένος με την καλή του εμφάνιση στον προκριματικό των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας, που έκανε λόγο για απρόοπτα στον αριστερό του ώμο, αλλά υποστήριξε ότι στον τελικό θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Οι δηλώσεις του Πετρούνια

«Τις τελευταίες μέρες είχα διάφορα απρόοπτα με τον αριστερό ώμο μου, που με κράτησαν πίσω. Το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερα να αγωνιστώ… Για να φτάσω να το πω αυτό, καταλαβαίνετε ότι έχω πονέσει πάρα πολύ. Αυτός ο τραυματισμός που αντιμετωπίζω εδώ και κάποιο διάστημα δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, αλλά με εμποδίζει να πετύχω το καλύτερο που μπορώ.

Δεν πέτυχα τη βαθμολογική συγκομιδή που ήθελα, σε καμία περίπτωση. Ο βαθμός μου όμως είναι αρκετά καλός ώστε να με βάλει άνετα στην οκτάδα. Τα τεχνικά λάθη που έκανα σήμερα, δεν θα γίνουν την Κυριακή. Στον τελικό θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση, θα εκτελέσω το πρόγραμμά μου όπως θέλω και θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου».

Για την εμφάνιση της Εθνικής ανδρών: «Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα, αλλά τα πράγματα στράβωσαν κάπου μετά το δίζυγο. Κλατάραμε. Μόνο ο Γιώργος Χατζηευσταθίου στο έδαφος θα μπορούσε να είχε πάρει τέσσερις βαθμούς παραπάνω, είναι κρίμα γιατί αυτή η εκτέλεση δεν ήταν αντιπροσωπευτική της αξίας του ίδιου και της ομάδας. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι εν μέρει ευχαριστημένος με αυτό που βλέπω από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά με προβληματίζουν κάποιες πτώσεις που είχαμε μετά τα μισά του αγώνα και παρότι ήμασταν όλοι πάρα πολύ καλά προπονημένοι, γιατί προπονούμαστε με τον καλύτερο! Είναι απλά ζήτημα διαχείρισης άγχους και πίεσης, πιστεύω».

Για τους Βρετανούς διοργανωτές: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, αν και η Γλασκόβη πάντοτε συνοδεύεται από πόνο για μένα! Τώρα έχω αυτούς τους πόνους στον ώμο, το 2015 είχα άλλα σοβαρά προβλήματα, αλλά είναι πολύ όμορφο που ξαναβρίσκομαι σ’ αυτό το φανταστικό στάδιο, όπου έζησα μία πολύ σημαντική στιγμή της καριέρας μου».

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις