Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Προκρίθηκε τελικά και αγωνίζεται στον ημιτελικό των 50 ύπτιο η Δράκου!

Προκρίθηκε τελικά και αγωνίζεται στον ημιτελικό των 50 ύπτιο η Δράκου!
ΦΩΤΟ koe.org.gr

Ευχάριστη και ανέλπιστη ήταν τελικά η εξέλιξη για τη Νόρα Δράκου, και φυσικά για ολόκληρη την ελληνική αποστολή, όσον αφορά στην πρόκρισή της στους ημιτελικούς των 50 ύπτιο, από τους πρωϊνούς προκριματικούς της δεύτερης ημέρας των αγωνισμάτων της Κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου (Σάββατο 4/8) στη Γλασκώβη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 17η στην επίσημη κατάταξη των προκριματικών με 28.53 και έμενε εκτός για μία θέση, αλλά αργότερα αποσύρθηκε από τους ημιτελικούς η Ρωσίδα Μαρία Καμένεβα (ήταν 4η στην κατάταξη των προκριματικών) και έτσι η Δράκου παίρνει θέση στην 16άδα των ημιτελικών. Θα αγωνιστεί αργότερα, το απόγευμα (έναρξη του απογευματινού προγράμματος στις 19.00) στην 1η ημιτελική σειρά, στην 8η διαδρομή.

Μπορείτε να δείτε τη starting list του ημιτελικού των 50 ύπτιο (Γ) ΕΔΩ.

Να σημειωθεί ότι αυτή που έκλεψε την παράσταση στα προκριματικά των 50 ύπτιο (Γ) ήταν Βρετανίδα Τζόρτζια Ντέιβις που κολύμπησε στην ίδια σειρά με την Δράκου και με 27.21 κατέρριψε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ των Σαμούλσκι (2009) και Χερασιμένια (2017) που ήταν 27.23.

Θυμίζουμε ότι η Νόρα Δράκου θα αγωνιστεί επίσης αμέσως μετά και στον τελικό των 50 ελεύθερο, ενώ έχουμε και τις συμμετοχές στους τελικούς των Αποστόλη Χρήστου στα 50 ύπτιο και Άννα Ντουντουνάκη στα 100 πεταλούδας.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις