Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σάλος στην Ιταλία με τα εμβόλια! Παίκτης βόλεϊ στο επίκεντρο “επιθέσεων” [pic]

Ζάιτσεφ
ΦΩΤΟ facebook

Στην Ιταλία έχει ξεσπάσει μία μεγάλη αντιπαράθεση για τη χρήση εμβολίων στα μικρά παιδιά και ο παίκτης της Μόντενα και της εθνικής Ιταλίας στο βόλεϊ ανδρών, Ιβάν Ζάιτσεφ, βρέθηκε στο επίκεντρο μετά από μία φωτογραφία της κόρης του, που ανέβασε στα social media.

Ο παίκτης της Μόντενα και της εθνικής Ιταλίας στο βόλεϊ ανδρών, Ιβάν Ζάιτσεφ, αποφάσισε να αναρτήσει στο Facebook φωτογραφία με την κόρη του που μόλις εμβολιάσθηκε κατά της μηνιγγίτιδας και βρέθηκε έτσι εν μέσω της “διαμάχης” που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

«Κάναμε και το εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο, μπράβο στο κορίτσι μου, πάντα χαμογελαστό», έγραψε ο Ιταλός παίκτης, κάτω από την φωτογραφία της κόρης του, με τα μισά σχόλια να είναι αποθεωτικά και τα υπόλοιπα με ύβρεις εναντίον του, λόγω του ότι στην Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη αντιπαράθεση ανάμεσα στους γιατρούς που στηρίζουν την χρησιμότητα των εμβολίων και μιας «κίνησης» που την αμφισβητεί.

«Εκτός από παίκτης, είμαι πατέρας που αποφασίζει για τα παιδιά του και ένας άνθρωπος που πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα», απάντησε ο Ιταλός βολεϊμπολίστας, με τη σύζυγό του, στο δικό της προφίλ, να αντιγράφει μέρος των προπηλακισμών που δέχθηκε ο άνδρας της, σχολιάζοντας με τη σειρά της: «και όμως, η καρδιά είναι ίδια σ΄όλους τους ανθρώπους».

Στην Ιταλία, για την εγγραφή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων ότι τα παιδιά έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν στα συνολικά 10 υποχρεωτικά εμβόλια που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία, γεγονός που έχει προκαλέσει και όλη αυτή την “αντιδικία”.

Η ανάρτηση του Ζάιτσεφ με την κόρη του

E anche il #Meningococco è fatto! Bravissima la mia ragazza sempre sorridente! #Vaccino #SiennaZaytsev

Gepostet von Ivan Zaytsev am Dienstag, 3. Juli 2018

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις