Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΣΕΓΑΣ για Καραλή: «Ρατσιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό»

ΣΕΓΑΣ για Καραλή: «Ρατσιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό»

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του Εμμανουήλ Καραλή κατά του Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά.

Η ομοσπονδία στίβου αναφέρθηκε στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά από τη καταγγελία του νεαρού επικοντιστή, τονίζοντας ότι  το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη (5/6) στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ που είναι αρμόδιο για κυρώσεις.

Η ανακοίνωση

«Σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή, από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα εξής:

1. Από την περασμένη εβδομάδα, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό καλέσαμε τους εμπλεκόμενους σε συνάντηση στην οποία τονίσαμε την ανάγκη αποφυγής κάθε περαιτέρω κλιμάκωσης, καθώς και την ανάγκη να κρατηθούν οι αθλητές μακριά από αντιπαραθέσεις και να αφεθούν απερίσκεπτοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

2. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η δημοσιοποίηση της καταγγελίας πριν την ολοκληρωμένη και επίσημη ενημέρωση της ομοσπονδίας προκάλεσε πρόσθετα προβλήματα.

3. Καταγγελίες όπως αυτή πρέπει να αντιμετωπίζονται με απόλυτη σοβαρότητα στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό της ομοσπονδίας.

4. Το θέμα θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ της Τετάρτης (5/6) με το ερώτημα της παραπομπής στη δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας, που είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και να επιβάλει τυχόν πειθαρχικές κυρώσεις.

5. Τέλος υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του ΣΕΓΑΣ, ότι συμπεριφορές αντίθετες με τα αθλητικά ιδεώδη και ιδίως συμπεριφορές που συνιστούν διακρίσεις και μάλιστα ρατσιστικού χαρακτήρα, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και πολύ περισσότερο στον ελληνικό στίβο».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό του Καραλή βρίσκονται οι κορυφαίες αθλήτριες του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις