Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

«Σκιά» σκανδάλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο – Ο επιχειρηματίας και το «λάδωμα»

«Σκιά» σκανδάλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο – Ο επιχειρηματίας και το «λάδωμα»
reuters

Σύμφωνα με το Reuters, Ιάπωνας επιχειρηματίας δωροδόκησε μέλος της ΔΟΕ, προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 να ανατεθούν στο Τόκιο.

Τους «έκατσε» πανδημία και αναβολή, τώρα έχουν και τα δημοσιεύματα για δωροδοκία. Οι Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο συνεχίζουν να μας απασχολούν για τους λάθος λόγους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters,ο 75χρονος Ιάπωνας επιχειρηματίας, Χαραγιούκι Τακαχάσι,  έλαβε το ποσό των 7,4 εκατ. ευρώ από την επιτροπή υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για να κάνει δώρα σε μέλη της ΔΟΕ ώστε να ανατεθεί η διοργάνωση στην Ιαπωνία.

Για τον σκοπό της ανάθεσης των Αγώνων, ο Τακαχάσι προσέφερε δώρα στον πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, όπως μία κάμερα και ένα πανάκριβο ρολόι Seiko.

«Δεν θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια στον Ντιάκ, είναι αυτονόητο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιάπωνας επιχειρηματίας απαντώντας στον δημοσιογράφο που έκανε λόγο για δωροδοκία.

Από την πλευρά του, ο Ντιάκ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Να αναφέρουμε πως ο κανονισμός επιτρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις δώρα που δεν υπερβαίνουν τις 42 χιλιάδες ευρώ.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις