Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σούπερ “μάχες” Τσιτσιπά – Φέντερερ και Σάκκαρη – Σερένα Γουίλιαμς! Το πρόγραμμα του Hopman Cup

Σούπερ “μάχες” Τσιτσιπά – Φέντερερ και Σάκκαρη – Σερένα Γουίλιαμς! Το πρόγραμμα του Hopman Cup
ΦΩΤΟ Hopman Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα εκπροσωπήσουν μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία, την Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά Hopman Cup της Αυστραλίας και το πρόγραμμα έβγαλε μεγάλες “μάχες” για τους δύο κορυφαίους Έλληνες τενίστες.

Σούπερ “μονομαχίες” για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Hopman Cup, αφού ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, θα αγωνιστεί κόντρα στον μύθο του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ, ενώ νωρίτερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη θρύλο του γυναικείου τένις, Σερένα Γουίλιμας.

Το ελληνικό δίδυμο εξέφρασε την επιθυμία του για μία κοινή συμμετοχή κι έτσι η Ελλάδα θα λάβει μέρος για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο Hopman Cup, το οποίο θα διεξαχθεί όπως πάντα στο Περθ της Αυστραλίας, από τις 29 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου. Οι οκτώ ομάδες, που θα αγωνιστούν, είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους.

1ος όμιλος
Αυστραλία: Ασλέϊ Μπάρτι, Μάθιου Έμπντεν
Γερμανία: Αντζελίκ Κέρμπερ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Ισπανία: Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, Νταβίντ Φερέρ
Γαλλία: Αλίζ Κορνέ, Λούκας Πουίγ

2ος όμιλος
Ελβετία: Μπελίντα Μπένσιτς, Ρότζερ Φέντερερ
ΗΠΑ: Σερένα Γουίλιαμς, Φράνσις Τιαφόε
Μεγάλη Βρετανία: Κάτι Μπούλτερ, Κάμερον Νόρι
Ελλάδα: Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Τσιτσιπάς

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του τουρνουά λοιπόν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Σερένα Γουίλιαμς, ενώ στις 3 Ιανουαρίου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ. Συγκεκριμένα το ελληνικό δίδυμο θα αγωνιστεί στις 29/12 με την Μ. Βρετανία, στις 31/12 με τις ΗΠΑ και στις 3/1 με την Ελβετία.

Το πρόγραμμα των δύο ομίλων

29 Δεκεμβρίου 2018
Μ. Βρετανία- Ελλάδα
Αυστραλία-Γαλλία

30 Δεκεμβρίου 2018
Γερμανία-Ισπανία
Μ. Βρετανία-Ελβετία

31 Δεκεμβρίου 2018
ΗΠΑ-Ελλάδα

1 Ιανουαρίου 2019
ΗΠΑ-Ελβετία

2 Ιανουαρίου 2019
Γαλλία-Γερμανία
Αυστραλία-Ισπανία

3 Ιανουαρίου 2019
Μ. Βρετανία-ΗΠΑ
Ελλάδα-Ελβετία

4 Ιανουαρίου 2019
Ισπανία-Γαλλία
Αυστραλία-Γερμανία

5 Ιανουαρίου 2019 – ΤΕΛΙΚΟΣ
Νικητής 1ου ομίλου – Νικητής 2ου ομίλου

Θα είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Hopman Cup. Το 2002 είχαν αγωνιστεί η Λένα Δανιηλίδου και ο Βασίλης Μαζαράκης. Το ελληνικό δίδυμο είχε δώσει έναν αγώνα πλέι-οφ με την Ιταλία για να μπει σε όμιλο και είχε αποκλειστεί με 2-1. Η Λένα Δανιηλίδου είχε αντιμετωπίσει την Φραντσέσκα Σκιαβόνε και είχε χάσει με 6-1, 6-2, ο Βασίλης Μαζαράκης είχε αντιμετωπίσει τον Νταβίντε Σανγκουινέτι και είχε χάσει 6-2, 7-6 και στο διπλό οι Δανιηλίδου και Μαζαράκης είχαν νικήσει το ιταλικό δίδυμο με 4-6, 6-3, 7-6.

Το Hopman Cup είναι ετήσιος αγώνας, αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας, συνήθως στις αρχές Ιανουαρίου (κάποιες χρονιές στα τέλη Δεκεμβρίου) και μετέχουν οκτώ επιλεγμένες ομάδες, χωρίς όμως τα αποτελέσματα να υπολογίζονται στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1989 προς τιμήν του Αυστραλού τενίστα και προπονητή Χάρι Χόπμαν (1906-1985), ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα της Αυστραλίας στην κατάκτηση 15 τίτλων Davis Cup, μεταξύ του 1938 και του 1969.

Πολυνίκης ομάδα του Hopman Cup είναι αυτή των ΗΠΑ με 6 τίτλους και ακολουθεί η Ισπανία με 4. Ανάμεσα στους παίκτες ομάδων που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, η Μαρτίνα Χίνγκις, η Σερένα Γουίλιαμς, ο Τζον Άισνερ, η Πέτρα Κβίτοβα, ο Τόμας Μπέρντιχ, η Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, η Στέφι Γκραφ, ο Μπόρις Μπέκερ, η Μόνικα Σέλες, η Αράντσα Σάντσεζ Βικάριο, ο Νικ Κύργιος και ο Μαρκ Φιλιππούσης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις