Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στεφανίδη: “Κάρφωσε” την… ισότητα της IAAF! “Θα κοντύνουν τα χέρια και τα πόδια;”

Στεφανίδη
ΦΩΤΟ eurokinissi

Οι νέοι κανόνες που πέρασε η IAAF και θέτουν όρια στα επίπεδα οργανικής τεστοστερόνης, σε αθλήτριες συγκεκριμένων αγωνισμάτων, προκάλεσαν τα “καυστικά” σχόλια της Κατερίνας Στεφανίδη.. “Θέλουν να δημιουργήσουν ισότητα -είτε αυτό είναι ισότητα, είτε όχι-, σε ποιο σημείο, όμως, θα σταματήσουν;” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι νέοι κανονισμοί θα αρχίσουν να ισχύουν την 1η Νοεμβρίου 2018 και βάζουν όρια στα επίπεδα της τεστοστερόνης των αθλητριών που συμμετέχουν σε συγκεκριμένα αθλήματα.

Μια από τις αθλήτριες που μπαίνει πλέον στο.. στόχαστρο είναι και η κορυφαία δρομέας των μεσαίων αποστάσεων, Κάστερ Σεμένια.

Η Στεφανίδη υπερασπίστηκε τη Νοτιοαφρικανή, θέτοντας ερωτήματα για την έννοια της ισότητας, αλλά και την εφαρμογή των συγκεκριμένων κανονισμών σε κάποια -μόνο- αθλήματα.

“Δεν είναι επιλογή της (σ.σ. της Κάστερ Σεμένια), αλλά ταυτόχρονα εύχομαι να δαπανούσαν περισσότερη ενέργεια στο να προωθήσουν το άθλημα, να φέρουν περισσότερα χρήματα, περισσότερους χορηγούς, παρά να προσπαθούν να βοηθήσουν ένα αγώνισμα ή έναν αθλητή ενός αγωνίσματος που βγήκε δεύτερος, επειδή κάποιος άλλος έχει περισσότερη τεστοστερόνη με φυσικό τρόπο”, σχολίασε αρχικά η Στεφανίδη και συνέχισε:

“Θέλουν να δημιουργήσουν ισότητα -είτε αυτό είναι ισότητα, είτε όχι-, σε ποιο σημείο, όμως, θα σταματήσουν; Όπως έχουν αναφέρει κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαι μια από τις πιο κοντές αθλήτριες στους στίβους αυτή τη στιγμή. Τι σκοπεύουν να κάνουν; Μήπως θα κοντύνουν τα χέρια και τα πόδια των υπόλοιπων, για να γίνουμε ίσες στο επί κοντώ; Γιατί σίγουρα υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στο ύψος και το επί κοντώ.

Αν πρόκειται να δημιουργήσεις έναν τέτοιο κανονισμό, τότε ίσως πρέπει να συμπεριλάβεις όλα τα αγωνίσματα. Βρίσκω παράξενο, να χρησιμοποιείται μόνο σε λίγα από αυτά. Αν παίρνεις μία τέτοια απόφαση, πρέπει να συμπεριλάβεις τα πάντα. Αν κάποιος από αυτούς τους αθλητές συμμετάσχει στο επί κοντώ ή στο άλμα εις ύψος, θα προσθέσουμε (σ.σ. στον κανονισμό) τα αγωνίσματα από την επόμενη σεζόν;”.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις