Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην Ελλάδα ο Πετρούνιας! “Με συγκίνησαν οι 1.000 Έλληνες” [video, pics]

Στην Ελλάδα ο Πετρούνιας! “Με συγκίνησαν οι 1.000 Έλληνες” [video, pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας και αποθεώθηκε στην υποδοχή, με τον ίδιο να ανταποδίδει για τη στήριξη που είχε ακόμη και στη Ντόχα από τους Έλληνες.

Με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του, ο “άρχοντας των κρίκων” Λευτέρς Πετρούνιας, έφθασε το βράδυ του Σαββάτου (03/11) στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον υποδέχθηκαν οι δικοί του άνθρωποι, αλλά και φορείς του πολιτικού και αθλητικού κόσμου, με προεξάρχοντα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο Έλληνας αθλητής μίλησε για το νέο τρομερό του επίτευγμα, τη στήριξη των Ελλήνων στη Ντόχα του Κατάρ, αλλά και για τον τραυματισμό του, που θα τον οδηγήσει τη Δευτέρα στη Γερμανία, για εγχείρηση στον ώμο.

Οι δηλώσεις του Πετρούνια

Σίγουρα θεωρούσα πολύ κρίμα ενώ πιστεύω στον εαυτό μου να χάσουμε μια συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση. Έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα συνεχίσουμε το σερί που έχουμε ξεκινήσει από το 2015. Γνωρίζοντας ότι θα μπω στο χειρουργείο, είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Έπαιξε ρόλο ο προπονητής και το γιατρός μου για να μπω ευχαριστημένος στο χειρουργείο. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Πήγα στην Ντόχα μόνο για να διεκδικήσω και πάλι τον τίτλο».

Για το νέο χρυσό μετάλλιο: «Το διαφορετικό είναι ότι δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα, καμία προετοιμασία για αυτό τον αγώνα. Το τελευταίο αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν στο ευρωπαϊκό. Από τότε κατευθείαν στον προκριματικό. Ήταν μεγάλο στοίχημα για μένα αυτός ο αγώνας».

Για τον Βραζιλιάνο, Άρτουρ Ζανέτι:«Καταρχάς θέλω να πω δύο πράγματα. Έφτασα σε αυτή τη διοργάνωση χωρίς να έχω καθόλου πίεση. Όταν έφτασα στον αγώνα είδα πολλές ελληνικές σημαίες, είδα περισσότερους από 1000 Έλληνες. Όταν τους είδα αγχώθηκα κάπως και συγκινήθηκα. Μετά την προσγείωσή μουν ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Με άγχωσε η προσπάθεια του Βραζιλιάνου ήταν ένας πολύ σημαντικός αντίπαλος».

https://www.facebook.com/HellenicGymnasticsFederation/videos/2071844329544910/

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις