Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο τελικό των 50μ ύπτιο με ατομικό ρεκόρ ο Απόστολος Χρήστου

Στο τελικό των 50μ ύπτιο με ατομικό ρεκόρ ο Απόστολος Χρήστου

Λίγη ώρα μετά το ασημένιο μετάλλιο του Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο, ο Απόστολος Χρήστου έβαλε στόχο μία ακόμα επιτυχία για την Ελληνική αποστολή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό στα 50μ ύπτιο, το Σάββατο (27/7).

Ο Απόστολος Χρήστου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό, όπου με επίδοση 24.86 έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέλαβε την 8η θέση, ενώ παράλληλα προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Με τον καλύτερο χρόνο (1ο) πέρασε ο Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοβ με 24.35, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ Γκλίντα (2ος) με 24.53 και ο Ρώσος Έβγκενι Ρίλοβ με 24.56.

Μετά το τέλος του ημιτελικού, ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, ανέφερε: «Ήταν μία δικαίωση για τον Απόστολο αυτός ο τελικός, μετά την ατυχία του στα 100μ ύπτιο. Εύχομαι να έχει μία καλή παρουσία αύριο και να καταφέρει να βρεθεί όσο πιο ψηλά μπορεί. Η Ελληνική Κολύμβηση απέδειξε τη δυναμική της με τις επιτυχίες σε ένα τόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με πολύ υψηλό επίπεδο».

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις