Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τάσος Μπουντούρης: Ένας “θρύλος” της ιστιοπλοΐας!

Τάσος Μπουντούρης: Ένας “θρύλος” της ιστιοπλοΐας!
ΦΩΤΟ Intime

Ένας αθλητής σύμβολο, πρόεδρος επί χρόνια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, που κατάφερε να… περάσει γύρω από το λαιμό του μετάλλιο Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Τάσος Μπουντούρης δίνει μάχη για τη ζωή του, μετά το τροχαίο που είχε τη Δευτέρα (20.01.2020) στην Παραλιακή, έχοντας όμως γράψει.. ιστορία στον θαλάσσιο στίβο.

Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1955 στην Καστέλλα του Πειραιά. “Μαγεμένος” από τα σκαριά των ιστιοπλοϊκών που έβλεπε αραγμένα, πήρε το “μικρόβιο” που έμελλε να τον στείλει στην… κορυφή για κάθε αθλητή.

Τάσος Μπουντούρης: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροχαίο στην παραλιακή

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 3 ετών και στα πέντε του ήταν πρωταθλητής Ελλάδας με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό. Υπήρξε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες-1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος). Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ήταν λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Το αποκορύφωμα της αθλητικής του πορείας ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας (1980), όπου -αγωνιζόμενος- με σκάφος τύπου Soling ,κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο, με πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη.

Τερμάτισε έκτος το 1976 και το 1984 και τέταρτος το 1996, με τρεις διαφορετικές κλάσεις σκαφών, συνολικά (“Finn”, “Soling” και “Star”). Τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2000, όπου και αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση. 

Μετά το τέλος του της καριέρας του διατέλεσε επί σειρά ετών, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ έβγαζε τα προς το ζην δύσκολα αφού αναγκάστηκε να πουλήσει ακόμα και το σπίτι του έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τετραμελούς οικογένειάς του. Διατηρούσε επιχείρηση επισκευής αγωνιστικών σκαφών, μαζί με τον συνονόματο του γιο, Τάσο, ενώ πολλές φορές ήταν καταγγελτικός απέναντι στην Πολιτεία για τη συμπεριφορά προς τους Ολυμπιονίκες.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις