Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τριπλή συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Σλοβενίας

Τριπλή συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Σλοβενίας
ΦΩΤΟ ego-gymnastics.gr

Τις αποσκευές τους για την Σλοβενία ετοίμασαν τρεις Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο του Κόπερ (31 Μαΐου – 3 Ιουνίου), προκειμένου να δείξουν τον βαθμό της ετοιμότητάς τους ενόψει των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν.

Στο Κόπερ θα αγωνιστούν οι Μπάμπης Καϊλίδης και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης από το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πρόκειται να κάνουν τη διεθνή πρεμιέρα τους για το 2018, καθώς και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης από το κλιμάκιο της Αθήνας, που είχε συμμετάσχει με επιτυχία και στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού τον περασμένο Μάρτιο (4ος στους κρίκους).

Μαζί με τους τρεις αθλητές στην σλοβενική πόλη μεταβαίνουν σήμερα (Τρίτη 29/05) οι ομοσπονδιακοί προπονητές Βασίλης Τσολακίδης, Γιώργος Αγγέλου και ο διεθνής κριτής Σταύρος Γαλερός.

Στο Κόπερ επρόκειτο να αγωνιστεί και ο Μιχάλης Δουλκερίδης, αλλά η συμμετοχή του ματαιώθηκε λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον δεξιό ώμο στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Σλοβενίας έχουν δηλωθεί συνολικά 134 αθλητές και αθλήτριες (92 άνδρες, 42 γυναίκες) από 29 χώρες.
Από ελληνικής πλευράς, σε δύο όργανα θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους οι Καϊλίδης (πλάγιος ίππος, μονόζυγο) και Χρ. Κωνσταντινίδης (έδαφος, κρίκοι), με τον Κ. Κωνσταντινίδη να αγωνίζεται μόνο στους κρίκους.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα γίνουν σε δύο σκέλη (Πέμπτη 31/05: Έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Παρασκευή 01/06: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), ενώ αντίστοιχα θα είναι χωρισμένοι και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο 02/06 και την Κυριακή 03/06.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις