Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσιτσιπάς για το χτύπημα στον πατέρα του: “Ένιωσα ντροπή!”

Τσιτσιπάς
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο Reuters, ενόψει της πρεμιέρας του στο Australian Open την προσεχή Δευτέρα (18/1), όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο περιστατικό στο ATP Cup, όπου παραλίγο να τραυματίσει τον πατέρα του χτυπώντας τον με τη ρακέτα του.

Μίνι συνέντευξη στο Reuters παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με αφορμή την πρεμιέρα του στο Australian Open τη Δευτέρα (20/1), όπου θα αντιμετωπίζει τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούζο. “Έχω καταπληκτικές μνήμες από εδώ. Τα ημιτελικά, το όνειρο, το να παίζω με τόση αδρεναλίνη. Ευχαριστήθηκα πολύ τους οπαδούς και την ενέργεια που δίνουν εδώ” είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς ενόψει του μεγάλου τουρνουά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για το περιστατικό στο ATP Cup, όπου στο ματς με τον Νίκ Κύργιο, πάνω στα νεύρα του χτύπησε με δύναμη τη ρακέτα του με αποτέλεσμα να την… πληρώσει ο πατέρας του και η μητέρα του να κατέβει από τις κερκίδες για να τον συνετίσει.

“Ντράπηκα όταν είδα τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση, κρατούσα τα πάντα μέσα μου και σε κάποια στιγμή έγινε… έκρηξη” δήλωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος προσέθεσε ότι η διαχείριση του εκνευρισμού είναι ένα από τα ζητήματα πάνω στα οποία δουλεύει στη φετινή σεζόν. “Δουλεύω πάρα πολύ για αυτό. Πιστεύω ότι το να είμαι ισορροπημένος και να σκέφτομαι σωστά θα με βοηθήσει. Αν είσαι τη μια μέρα έτσι και την άλλη αλλιώς συναισθηματικά, αυτό μπορεί να σου κοστίσει” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τσιτσιπάς ανέφερε μάλιστα ότι άρχισε να δουλεύει την αντίδρασή του όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Montreal Masters τον περασμένο Αύγουστο. “Σκέφτηκα “γιατί να είσαι τόσο στρεσαρισμένος;” δεν υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτό. Απλά ξεκίνα από την αρχή σε ένα καινούργιο τουρνουά, μην σκέφτεσαι τι συνέβη στο παρελθόν και προσπάθησε να παίξεις το καλύτερό σου παιχνίδι, να ανταγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο”. Αν σκέφτεσαι τόσο πολύ αυτό καταστρέφει το παιχνίδι σου” προσέθεσε.

 

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις