Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τσιτσιπάς: Το νέο “φόβητρο” στο παγκόσμιο τένις! “Γονάτισε” τα Νο1 του κόσμου – videos

Τσιτσιπάς: Το νέο “φόβητρο” στο παγκόσμιο τένις! “Γονάτισε” τα Νο1 του κόσμου – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον το πιο “καυτό” όνομα του παγκόσμιου τένις.
Στα 20 του χρόνια έχει “λυγίσει” όλους τους θρύλους του αθλήματος.
Μετά τον Τζόκοβιτς και τον Φέντερερ “σκότωσε” και τον Ναδάλ στο χώμα της Μαδρίτης.
Έτοιμος για τον πρώτο τίτλο του σε Μάστερς κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (19:30 LIVE από το newsit.gr).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έριξε ξανά “βόμβα” στο παγκόσμιο τένις με τη νίκη του επί του Ράφαελ Ναδάλ στον ημιτελικό του Mutua Madrid Open, πανηγυρίζοντας την πρώτη συμμετοχή του σε τελικό τουρνουά Masters 1000.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστα “λύγισε” το Νο2 του κόσμου και θρύλο του αθλήματος, μέσα στο ίδιο του το “σπίτι” τη Μαδρίτη και μάλιστα σε επιφάνεια χώματος, στην οποία θεωρείται ανίκητος.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1127333601652219904

Επιβεβαίωσε έτσι για μία ακόμη φορά, ότι είναι προορισμένος να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο τένις, με πολλούς να τον θεωρούν ήδη το επόμενο Νο1 του κόσμου, που θα “κυριαρχήσει” τα επόμενα χρόνια.

Ο δρόμος προς την κορυφή

Ο Τσιτσιπάς έχει ανέβει πάνω από 100 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τον τελευταίο χρόνο και πλέον αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο7 (ή και το Νο6 αν κερδίσει σήμερα στον τελικό) του κόσμου. Ο δρόμος προς την κορυφή όμως, μοιάζει πλέον ορθάνοιχτος, αφού από πάνω του βρίσκονται παίκτες στο τελείωμα της καριέρας τους. Ο 32χρονος Άντερσον, 0 37χρονος Φέντερερ, ο 32χρονος Ναδάλ και ο 31χρονος Τζόκοβιτς αποτελούν την προηγούμενη μεγάλη φουρνιά του αθλήματος και μόνο ο 25χρονος Τιέμ και ο 22χρονος Ζβέρεβ βρίσκονται κοντά του στην ηλικία, με τον ίδιο να μην έχει κλείσει όμως καν τα 21 του χρόνια.

Όταν “γονάτισε” τους θρύλους του τένις

Στην ξέφρενη πορεία του τον τελευταίο χρόνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ήδη προλάβει να “γονατίσει” τους τρεις κορυφαίους παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερ και Ράφαελ Ναδάλ, οι οποίοι θεωρούνται και από τους καλύτερους όλων των εποχών στο παγκόσμιο τένις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο Νο1 των τελευταίων 10ετιών που δεν έχει “υποταχθεί” από τον Έλληνα τενίστα, είναι ο Άντι Μάρεϊ, με τον οποίο έχει βρεθεί αντίπαλος μόνο στις προπονήσεις.

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Το πρώτο “μπαμ” στο Τορόντο

Τον Αύγουστο του 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του κόντρα σε ένα τενίστα που έχει βρεθεί στην κορυφή του παγκόσμιου τένις, αποκλείοντας στον προημιτελικό του τουρνουά του Τορόντο, τον τότε νικητή του Γουίμπλετον, Νόβακ Τζόκοβιτς, με “μυθική” ανατροπή και 2-1 σετ (3-6, 7-6, 6-4).

Τσιτσιπάς – Φέντερερ: “Υποκλίθηκε” και ο… GOAT στη Μελβούρνη

Μόλις τον Ιανουάριο του 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία επικρατώντας του ειδώλου του και κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών στο παγκόσμιο τένις, Ρότζερ Φέντερερ με επιβλητική εμφάνιση στον προημιτελικό του Australian Open. Ο Έλληνας τενίστας πήρε μία ιστορική νίκη με 3-1 σετ (6-7, 7-6, 7-5, 7-6) μετά από συγκλονιστικό ματς, αποδεικνύοντας ότι η εκπληκτική σεζόν του το 2018 ήταν μόνο η αρχή.

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: “Αποκαθήλωσε” τον Ναδάλ στο χώμα

Μετά από 3 ήττες χωρίς να πάρει σετ από τον Ράφαελ Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον Ισπανό θρύλο του αθλήματος στη Μαδρίτη, αλλά τον νίκησε κιόλας, μέσα στο “σπίτι” του και σε επιφάνεια χώματος, όπου για χρόνια ολόκληρα έμοιαζε ανίκητος. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα συγκλονιστικό ματς και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3), για να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό Μάστερς 1000.

 

Ώρα για νέο τίτλο κόντρα στον Τζόκοβιτς!

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά όμως δεν σταματάει φυσικά στις επιτυχίες του παρελθόντος, καθώς μόλις στα 20 του χρόνια, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και πρώτη “στάση” του είναι ο τελικός στη Μαδρίτη, όπου σήμερα το απόγευμα (19:30 LIVE από το newsit.gr) θα διεκδικήσει κόντρα στο Νο1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον πρώτο του τρόπαιο σε Μάστερς 1000, η κατάκτηση του οποίου θα τον φέρει και στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/1127505657861742592

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις