Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Φλόγα παραδόθηκε στους Νοτιοκορεάτες [pics, vids]

Τελετή παράδοσης Φλόγας
ΦΩΤΟ Reuters

Το δρόμο για τη Νότια Κορέα πήρε την Τρίτη (31/10) η Ολυμπιακή Φλόγα, προκειμένου να συνεχιστεί η λαμπαδηδρομία μέχρι την έναρξη των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ τον προσεχή Φεβρουάριο (9-25).

Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Νοτιοκορεάτες διοργανωτές,έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Της Τελετής προηγήθηκαν πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Δημοκρατίας της Κορέας.

https://twitter.com/olympicchannel/status/925301217831636992

Τελετή παράδοσης Φλόγας

Η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, Κιμ Κι-Χουν και παραδόθηκε στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο, που άναψε το βωμό.

https://twitter.com/i__Global/status/925303430264098816

Η Πρωθιέρεια της Τελετής, Κατερίνα Λέχου, έδωσε τη φλόγα στους διοργανωτές των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ, προκειμένου να ξεκινήσει το νέο… ταξίδι της, μέχρι την έναρξη τους.

Τελετή παράδοσης Φλόγας

Ο Ολυμπιακός ύμνος καθώς και οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας ερμηνεύτηκαν από τη Μικτή Νεανική Χορωδία των Δήμων Λαυρεωτικής και Μαρκοπούλου.

Με το πέρας της τελετής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε προς την χορωδία και χαιρέτησε τα μέλη της καθώς και τους θεατές στις εξέδρες του σταδίου και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα.  

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: NewsIt.gr, Reuters

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις