Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χρυσός ο Βαγενάς στο παγκόσμιο νέων άρσης βαρών σε πάγκο!

Χρυσός ο Βαγενάς στο παγκόσμιο νέων άρσης βαρών σε πάγκο!

Σπουδαία εμφάνιση που συνοδεύτηκε από το χρυσό μετάλλιο και δύο πανελλήνια ρεκόρ, πραγματοποίησε ο Μάριος Αθανάσιος Βαγενάς, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ Σουλτάν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ήταν πρώτος στην κατηγορία των -80 κιλών νέων, αφού σήκωσε 120 κιλά στην πρώτη προσπάθεια και 130 κιλά στην δεύτερη, ενώ ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια όπου επιχείρησε να σηκώσει 140 κιλά. Τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη προσπάθεια, ο Βαγενάς κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο εάν δεν έβγαινε άκυρη η τρίτη προσπάθεια (2-1 η απόφαση των κριτών).

«Θεωρώ ότι ήταν έγκυρη και η τρίτη προσπάθεια. Ωστόσο αυτό που μας μένει είναι τα δύο πανελλήνια ρεκόρ και φυσικά η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το οποίο θα ανεβάσει την ψυχολογία ολόκληρης της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στο Καζακστάν για τη διοργάνωση. Εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια και τις επόμενες ημέρες», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του Βαγενά, με επίδοση 116 κιλά πήρε ο Βραζιλιάνος Ντε Φρέιτας, ενώ τρίτος με 115 κιλά ήταν ο Μεξικανό Ραμίρεζ Μιραμόντες.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις