Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 60-93: Με άνετη νίκη παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 60-93: Με άνετη νίκη παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague
Intime.gr

Έγιναν τα πάντα σωστά σε άμυνα και επίθεση και ο Ολυμπιακός έκανε… παρέλαση στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου. Το τελικό 93-60 αντικατοπτρίζει με ιδανικό τρόπο όλα όσα έγιναν στο ματς για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Κορυφαίος των Πειραιωτών ο Σάσα Βεζένκοφ!

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το εντυπωσιακό και πειστικό πρόσωπο που έχει το τελευταίο διάστημα στη Euroleague και πήρε μια νίκη με χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο! Η ουραγός Άλμπα Βερολίνου δεν είχε καμία πιθανότητα κόντρα στους Πειραιώτες και γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 93-60.

Στο 17-7 ανέβηκε το ρεκόρ των “ερυθρόλευκων” μετά τη νίκη τους στην “Mercedes-Benz Arena” (παίζοντας για τρίτο σερί ματς χωρίς τους Σλούκα και Πίτερς) και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τους Γερμανούς να υποχωρούν στο 6-18.

Η διάρκεια στο κομμάτι της άμυνας και ο «συνήθης-ύποπτος» της επίθεσης, Σάσα Βεζένκοβ (28 πόντους, 13 ριμπάουντ), απλοποίησαν το έργο των Πειραιωτών. Σημαντική ήταν η συνεισφορά των Γουόκαπ (15 π.) και Παπανικολάου (11 π.).

Ο αγώνας…

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί η Άλμπα Βερολίνου τον χρέωσε πολύ γρήγορα με φάουλ, με τους ψηλούς του (Φαλ και Μπλακ) να παίρνουν από δυο. Παρόλα αυτά, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, φτιάχνοντας μικρή διαφορά (8-2).

Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μικρό σερί και μείωσαν σε 12-10, αλλά ο Βεζένκοφ ήταν εκεί για να σημειώσει 5 απανωτούς πόντους για να διατηρήσει το προβάδισμα των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, έτρεξε, πήγε καλά στα ριμπάουντ (αν και χρεωμένος με φάουλ) και ανέβασε τη διαφορά στο +15 (28-13) με τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει όσους πόντους σημείωσαν οι Γερμανοί στην περίοδο!

 

Η Άλμπα συνέχισε να είναι άστοχη και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει το ρυθμό του φτάνοντας στο +2- τη διαφορά. Ο Ολίντι, όμως, πήρε… μπρος προς το τέλος της περιόδου, η Άλμπα Βερολίνου βρήκε ρυθμό και κατάφερε να μειώσει στο 43-29 του ημιχρόνου.

 

Ο Φαλ επέστρεψε στο παρκέ με την έναρξη της τρίτης περιόδου και “φόρτωσε” με 5 σερί πόντους αλλά και καλή παρουσία στην άμυνα. Η Άλμπα Βερολίνου δεν επέτρεψε αρχικά στον Ολυμπιακό να αυξήσει τη διαφορά. Ένα ξέσπασμα των Πειραιωτών όμως ήταν αρκετό για να ανοίξει την… ψαλίδα (56-41). Η άμυνα της ομάδας του Μπαρτζώκα “μίλησε” και πάλι, οι Φαλ και Γουόκαπ ανέλαβαν να.. οδηγήσουν τους Πειραιώτες, με τη διαφορά να φτάνει στο +28 (73-45).

Το… πάρτι του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Η Άλμπα Βερολίνου συνέχισε να είναι άστοχη, οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν λες και οι δυο ομάδες πήγαιναν… πόντο πόντο (ο Παπανικολάου δεν άφηνε καμία άμυνα μέχρι τέλους) και το ματς ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Μπαρτζώκα να επικρατεί με το εντυπωσιακό 93-60.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 35-45, 45-73, 60-93

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις