Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3: Τεράστια νίκη με ανατροπή για τους «ασπρόμαυρους»

Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3: Τεράστια νίκη με ανατροπή για τους «ασπρόμαυρους»

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο χάρη στα γκολ των Ντεσπόντοφ, Βιερίνια και Σβαμπ, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου πήρε τη νίκη στη Σκωτία με σκορ 3-2 και παρέμεινε στη κορυφή του ομίλου της στο Conference League. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Γιάννη Κωνσταντέλια που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων.

Η Αμπερντίν προηγήθηκε 2-0 χάρη στα γκολ των ΜακΚένζι στο 50΄και Μιόφσκι στο 58΄, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να καταφέρνει να πετύχει την σπουδαία ανατροπή με τους Ντεσπόντοφ(73΄), Βιερίνια(84΄)και Σβαμπ(90΄+6) σε ένα παιχνίδι στο οποίο και τα πέντε γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

To παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-0, όταν στο 7΄ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αφού πέρασε όλη την άμυνα των Σκωτσέζων, έκανε ένα σουτ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Αμπερντίν και δεν έγινε γκολ. 

Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή στο πρώτο μέρος, σε ένα 45λεπτό το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα της Αμπερντίν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να «ανοίξουν» το σκορ, όταν στο 50ο λεπτό ο ΜακΚένζι έκανε μια σέντρα, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να αδρανεί και τον Μιόφσκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των «ασπρόμαυρων».

Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Πολβάρα να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με όμορφο πλασέ να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο Ρασβάν Λουτσέσκου να κάνει γρήγορα αλλαγές προκειμένου να καταφέρει να «αφυπνίσει» τους ποδοσφαιριστές του, μια κίνηση η οποία του βγήκε στο 100%.

Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε στο παιχνίδι τους Οζντόεφ, Σαμάτα και Μπάμπα στις θέσεις των Τσιγγάρα, Μπράντον Τόμας και Σοάρες, ενώ λίγο αργότερα αλλαγή μπήκε ο Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο εξτρεμ να είναι ο παίκτης, από τον οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1 στο 73ο λεπτό.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε μια όμορφη ενέργεια, πασάροντας στον Ντεσπόντοφ, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Αμπερντίν για μειώσει το σκορ, με τον ίδιο μάλιστα να είναι στον αγωνιστικό χώρο μόλις ένα λεπτό!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 84΄ο  Βιερίνια με δυνατό σουτ, είδε τη μπάλα να κοντράρει στον Χέις και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα της Αμπερντίν, για την ισοφάριση της ελληνικής ομάδας.

Αυτό το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν την ισοφάριση, σε μια φάση μάλιστα που η τύχη τους χαμογέλασε.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, στη τελευταία φάση του αγώνα ο Οζντόεφ ανατράπηκε από τον Ρούμπεσιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή της Αμπερντίν, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι έπειτα από υπόδειξη του VAR.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στέφαν Σβαμπ, με τον έμπειρο μέσο να ευστοχεί και διαμορφώνει το τελικό 3-2, με το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε τη σπουδαία νίκη και μάλιστα με μια φοβερή ανατροπή, σε ένα αγώνα που οι παίκτες των «ασπρόμαυρων» έδειξαν πως διαθέτουν ποιότητα και ικανότητα να πάρουν νίκες σε δύσκολες έδρες και απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν καλή αμυντική λειτουργία. 

Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έκανε το 3/3 στον όμιλο του και έφτασε τους εννέα πόντους, αφήνοντας την Αμπερντίν στην τελευταία θέση με ένα. Μάλιστα η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας και έχει πάρει πολύ μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Οι συνθέσεις

Αμπερντίν(Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, Ντέβλιν, Πολβάρα (72’ Χέις), Σίνι, ΜακΚένζι, ΜακΓκραθ (73’ Κλάρκσον), Μιόφσκι (72’ Λόπες), Μπάρον.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (63’ Μπάμπα), Σβαμπ, Τσιγγάρας (63’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις