Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Για το «διπλό» που θα τον κρατήσει σε τροχιά τετράδας στη Euroleague

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Για το «διπλό» που θα τον κρατήσει σε τροχιά τετράδας στη Euroleague
Eurokinissi

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην έδρα της Αναντολού Εφές, για την 30ή αγωνιστική στη Euroleague (19:30, Newsit.gr, Novasports Prime) και ψάχνει το “διπλό” που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Τελευταία “διαβολοβδομάδα” στη φετινή Euroleague και ο Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από την Κωνσταντινούπολη και την έδρα της Αναντολού Εφές.

Πέντε… στροφές απέμειναν για τη γραμμή του φίνις της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης και τ’ αποτελέσματά τους θα κρίνουν το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι οφ, σε αυτή την πρώτη χρονιά που στο σύστημα διεξαγωγής προστέθηκαν τα play In, για τις ομάδες των θέσεων 7-10.

Στον απόηχο του ευρωπαϊκού ντέρμπι “αιωνίων” στο ΣΕΦ -το οποίο και πήρε, μαζί με την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό- ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 18-11) μετράει σερί έξι νικών και θέλει να συνεχίσει… ακάθεκτος και στην έδρα της Αναντολού Εφές.

H Αναντολού Εφές έχει ρεκόρ 12-17 και στην πρώτη χρονιά της χωρίς τον Εργκίν Αταμάν στην τεχνική ηγεσία, δεν θυμίζει την κάτοχο των “back to back” τίλων στην πρόσφατη Ιστορία της Euroleague. Βρίσκεται μία νίκη μακριά από τη 10η θέση, τελευταία που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα play in, αλλά στη 14ή όπως προκύπτει από τις ισοβαθμίες.

Οι Τούρκοι προέρχονται από την ήττα “σοκ” με 84-80 στην έδρα της Βιλερμπάν, αλλά μέσα στο “Σινάν Ερντέν” έχουν πανηγυρίσει τις δέκα φετινές τους νίκες. Οι Πειραιώτες θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί που έχουν στο συγκεκριμένο γήπεδο με πέντε σερί ήττες (η τελευταία τους νίκη στην Πόλη επί της Εφές να χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 2017).

Οι γηπεδούχοι του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς (διαδέχτηκε τον Ερντέμ Τσαν) δεν έχουν κάποια απουσία παίκτη. Απ’ την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ναζ Μήτρου-Λονγκ που ταλαιπωρείται από ίωση, όπως φυσικά και του τραυματία εδώ και καιρό, Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εκτός για λόγους τακτικής έμεινε και ο Γιώργος Τανούλης.

Το πρόγραμμα της βραδιάς στη Euroleague:

19:30 Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός (Novasports Prime)

20:00 Ζάλγκιρις – Βίρτους Μπολόνια (Novasports Start)

21:00 Άλμπα Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports 2)

21:05 Μακάμπι – Βιλερμπάν (Novasports 5)

21:30 Παρτίζαν – Μπασκόνια (Novasports 6)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις