Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ανάσανε! Βήμα… σωτηρίας για Ηρακλή με τεράστιο “διπλό”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μεγάλη βραδιά για τον Ηρακλή. Παρά τα εξωαγωνιστικά του προβλήματα που δεν έχουν τελειωμό, ο “Γηραιός” έφυγε από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με τη νίκη και -μετά την ισοπαλία του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακό- βρίσκεται για πρώτη φορά σε θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η “μάχη” για την.. επιβίωση του Ηρακλή θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Ο “γηραιός” έκανε τεράστιο “διπλό” στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (0-2) και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Ηρακλής έβαλε στην άκρη τα οικονομικά θέματα που τον ταλανίζουν και ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο των “Ζωσιμάδων” Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση, οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο επιθετικοί και στο 6′ ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του καρανίκα στον Γροντή (από το ριπλέι φάνηκε ο παίκτης των γηπεδούχων να πατάει αυτόν αντίπαλο πάνω στον βηματισμό του).

Τελικά, το γκολ που ξεσήκωσε τους περίπου 200 φίλους του “Γηραιού” ήρθε στο 11′. Η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε λάθος από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Μπαστακό και εκείνος με ένα τρομερό σουτ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1.

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για τον Ηρακλή, που έφτασε στο 0-2, με τον Δώνη να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και να βρίσκει δίχτυα κόντρα στην πρώην ομάδα του στο 52′. Ο ΠΑΣ πίεσε για να μπει και πάλι στο παιχνίδι της νίκης και στο 58΄έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιάκο να μην μπορεί να νικήσει τον Χουάντερσον σε τετ-α-τετ.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν στο 2-1 σχετικά… αργά (83′), με το πολύ ωραίο σουτ του Βιδάλ έξω από την περιοχή να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον και να καταλήγει στα δίχτυα του. Πάντως, παραλίγο να προκαλέσουν “έμφραγμα” στους φιλοξενούμενους στο 90+3′, με την κεφαλιά του Κοροβέση να περνάει ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Δώνη να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται μισό λεπτό πριν το τέλος.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (68′ Κοροβέσης), Ναδάλες (61′ Βιντάλ), Ακόστα, Ζαϊρο, Γιάκος (71′ Μαμπουλού)

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Καραγκούνης, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (82′ Πασάς), Λεοζίνιο (94′ Βοσνακίδης), Γροντής (68′ Αγγελόπουλος), Μπαστακός

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε