Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανγκόλα: Ποιοι ευθύνονται για την τραγωδία στο ποδοσφαιρικό γήπεδο [pic, vid]

Ανγκόλα: Ποιοι ευθύνονται για την τραγωδία στο ποδοσφαιρικό γήπεδο [pic, vid]

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε στάδιο της Αγκόλας, καθώς εκατοντάδες φίλαθλοι εισέβαλαν ορμητικά στις πύλες του γηπέδου για να παρακολουθήσουν αγώνα μεταξύ της Σάντα Ρίτα και της Ρεκρετίβο Λιμπόλο και ποδοπατήθηκαν.

“Υπήρχαν 76 θύματα, εκ των οποίων τα 17 έχασαν τη ζωή τους”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου, Ερνέστο Λουίς. Η αστυνομία φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο πολλών οπαδών, οι οποίοι όταν είδαν ότι ξεκινά ο αγώνας προσπάθησαν να εισέλθουν μαζικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι θάνατοι να προκληθούν από ασφυξία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Εντουάρντο ντος Σάντος, διέταξε έρευνα για τις αιτίες της τραγωδίας τις πύλες του γηπέδου “4 Ιανουαρίου” στην πόλη Ουίγκ.

“Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θανόντων και έχω δώσει οδηγίες στην κυβέρνηση της Ουίγκ να δώσει οποιαδήποτε απαραίτητη βοήθεια στους τραυματίες και να παράλληλα ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τις αιτίες του σοβαρού συμβάντος”, τονίζει σε δήλωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε