Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο: Η υπερέκταση γονάτου και το ενδεχόμενο διάστημα απουσίας

Αντετοκούνμπο: Η υπερέκταση γονάτου και το ενδεχόμενο διάστημα απουσίας
Reuters

Η ήττα από τους Χοκς πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο τραυματισμός του Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το γεγονός που “καίει” τους Μιλγουόκι Μπακς. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για υπερέκταση γονάτου, αλλά η μαγνητική θα δείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είδε το αριστερό του γόνατο να γυρίζει προς τα μέσα, σε μια διεκδίκηση ριμπάουντ, έδειξε να πονάει πάρα πολύ και στη συνέχεια αποχώρησε για τα αποδυτήρια της “State Farm Arena” με τη βοήθεια του αδερφού του, Θανάση.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ και οι Μιλγουόκι Μπακς κάθονται… σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφία του “Greek freak”, για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξετάσθηκε από το ιατρικό των “Ελαφιών”, στο ιατρείο του γηπέδου και η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για υπερέκταση γονάτου.

Υπερέκταση γονάτου είναι το φαινόμενο κατά το οποίο το γόνατο είναι πίσω από την ευθεία γραμμή που σχηματίζουν ισχίο-γόνατο-αστράγαλος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να τεντώνουν υπερβολικά οι σύνδεσμοι του γονάτου. Αυτό, με το πέρασμα του χρόνου, ίσως δημιουργεί κάποια αλλοίωση στους συνδέσμους, μηνίσκους ακόμη και στα οστά.

Αν επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο «καλό» σενάριο και υπάρχει μια… απλή υπερέκταση, εκτιμάται πως ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2 με 4 εβδομάδες, ανάλογα την περίπτωση. Φυσικά, οι φυσικοθεραπείες μπορούν να μειώσουν το χρόνο επιστροφής.

Είναι ένας τραυματισμός, ωστόσο, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ρήξη στον τένοντα. Οι πληροφορίες του Bleacher Report και του Sports Illustrated, κάνουν λόγο για ζημιά στον χιαστό του “Greek freak”. Ας ελπίσουμε ότι ο Έλληνας φόργουορντ δεν έχει χτυπήσει σοβαρά…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις