Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Αντιρατσιστικό μήνυμα από τον Λεάο της Μίλαν: Έχω πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές»

Αντιρατσιστικό μήνυμα από τον Λεάο της Μίλαν: Έχω πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Λεάο της Μίλαν έχει γίνει αρκετές φορές θύμα ρατσισμού στα γήπεδα της Serie A και ήταν μέλος της ομάδας που αποχώρησε πριν λίγο καιρό για αντίστοιχα συνθήματα κατά του Μενιάν.

Ο ίδιος ο Λεάο θέλησε έτσι να στείλει και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, αναφέροντας τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Νέλσον Μαντέλα ως πρότυπά του, καθώς και το όνειρό του για έναν κόσμο χωρίς ρατσιστές.

Οι δηλώσεις του Λεάο

«Είναι παντού, δυστυχώς. Γι’ αυτό εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, γιατί είμαστε πολύ δημοφιλείς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δύναμη, στέλνοντας μηνύματα. Η Μίλαν είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτό το θέμα. Αυτό φάνηκε στο Μενιάν, κάναμε καλά που συμπεριφερθήκαμε έτσι, ήταν το σωστό να φύγουμε από το γήπεδο.

Έχω ένα τατουάζ του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ένα άλλο του Νέλσον Μαντέλα. Για εμάς, τους μαύρους, είναι δύο σπουδαίοι άνδρες που πάλεψαν μέχρι το τέλος για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από το χρώμα στο δέρμα μας. Ήθελα το μήνυμά του να είναι πάντα μαζί μου. Έχω πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές».

Παράλληλα ο Λεάο τόνισε: «Έχω στενή σχέση με τον Θεό. Είμαι πιστός, καθολικός, αν και κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν μουσουλμάνος ίσως λόγω του χρώματος του δέρματός μου και της αφρικανικής μου καταγωγής. Πριν πήγαινα πάντα στη λειτουργία τις Κυριακές, τώρα είναι πιο δύσκολο για μένα γιατί υπάρχουν αγώνες. Η προσευχή είναι μέρος της ζωής μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις