Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με την συμμετοχή -σε όλες τις αγωνιστικές διαδρομές- 50.000 δρομέων, εκ των οποίων οι 7.500 από 105 χώρες του κόσμου.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ παραβρέθηκε ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος, ενώ μίλησε ακόμη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Φιλήμων Βαφειάδης, οι Έλληνες αθλητές, Κώστας Γκελαούζος και Ουρανία Ρεμπούλη και οι Κενυάτες Λούκα Ρότιχ Λόμπουβαν (Κένυα), Μπόαζ Κιπρόνο (Κένυα) μαζί με την συμπατριώτισσά τους, Πενίνα Γουανχίρου Ντούνγκου.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Κενυάτες αθλητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αναμένεται να ξεχωρίσουν στον Μαραθώνιο της Κυριακής, ενώ στόχος δικός τους όσο και των διοργανωτών είναι η νέα κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής που κατέχει από το 2014 ο Φίλιξ Κάντι (Κένυα) με 2 ώρα 10 λεπτά 37 δεύτερα. ΠΑράλληλα διεξάγεται και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, μαζί με το αντίστοιχο Στρατιωτικό.

Ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός τόνισε ότι αφενός μεν στην εκδήλωση μιλάμε για «κανονικό αθλητισμό», εννοώντας ότι «ο Μαραθώνιος είναι μια γιορτή και όλοι οι συμμετέχοντες δεν θα φοβούνται μην τους κάψουν το σπίτι», ενώ έκανε αναφορά στη αποκατάσταση από την Πολιτεία των ζημιών που έχουν υποστεί στο πέρασμα του χρόνου αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και η δημιουργία νέων για τον αθλητισμό. Ο κ Συναδινός αναφέρθηκε στις εργασίες στα στάδια, Αλκαζάρ της Λάρισας, Καυτανζόγλειο Θεσσαλονίκης, Ζωσιμάδες Ιωαννίνων, Παιανίας, μίλησε για την αποκατάσταση του ελαστικού τάπητα στο ΟΑΚΑ ώστε να μπορεί και πάλι να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες, την δημιουργία προπονητηρίου στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και άλλα.

Η Ρεμπούλη είπε ότι με τη συμμετοχή της θέλει να στηρίξει τον αγώνα ο οποίος χρόνο με τον χρονο γιγαντώνεται, ενώ την Κυριακή θέλει να σημειώσει μια καλή επίδοση και βέβαια τη νίκη. Ο Γκελαούζος ευχήθηκε να πάνει όλα καλά στον αγώνα, να είναι ο καιρός κρύος για να βοηθήσει τους αθλητές και ο ίδιος ως νέος στο Μαραθώνιο θα ακολουθήσει στη διαδρομή τις συμβουλές των πιο έμπειρων δρομέων.

Ο κ Παναγόπουλος κάλεσε όλους να παραβρεθούν στο Μαραθώνιο για να «γίνουν με την παρουσία τους μέρος της ιστορίας», όπως είπε, ενώ διέψευσε όσα ειπώθηκαν σε δημοσιογραφική εκπομπή με κατηγορίες κατά του ΣΕΓΑΣ και οικονομικές ατασθαλίες σε σχέση με τα έσοδα που εισπράτονται από τους δρομείς του Μαραθωνίου. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν και δεν συνηθίζει να «απαντά σε φαντάσματα», επισήμανε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις και ο ΣΕΓΑΣ ελέγχεται κανονικά και από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, ενώ παραδέχθηκε ότι ένα μέρος των εσόδων του Μαραθωνίου πηγαίνει για την στήριξη όλου του οικοδομήματος του στίβου και των πρωταθλητών του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε