Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αντρέι Ρούμπλεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς 1-2: Με ανατροπή στον τελικό του Astana Open

Αντρέι Ρούμπλεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς 1-2: Με ανατροπή στον τελικό του Astana Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έσφιξε τη γροθιά και πανηγύρισε! Ο Αντρέι Ρούμπλεφ του έβαλε δύσκολα, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Astana Open (6ος του φετινός).

Ακόμα και όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ψυχραιμία, νίκησε για πρώτη φορά με ανατροπή τον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-4, 4-6, 3-6) και περιμένει στον τελικό του Astana Open το νικητή του Τζόκοβιτς – Μεντβέντεφ, έχοντας σαν στόχο να κατακτήσει το πρώτο του 500άρι τουρνουά της ATP.

Ο Ρούμπλεφ κατάφερε να κάνει με το… καλημέρα το break στο πρώτο σετ, φτάνοντας στο 2-0 στα games. Ο Ρώσος τενίστας δέχθηκε την πίεση του του Στέφανου Τσιτσιπά στη συνέχεια, αλλά πήρε τελικά το τελευταίο game του πρώτου σετ (6-4) “σβήνοντας” μάλιστα 3 break point του Έλληνα πρωταθλητή. Μέσα σε 42 λεπτά ο Ρούμπλεφ κατάφερε να κάνει το.. πρώτο βήμα για τον τελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βελτίωσε την εικόνα του και στο δεύτερο σετ, πλησιάζοντας στο break. Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε προσηλωμένος στον στόχο του, ο Ρούμπλεφ έβγαλε εκνευρισμό, έκανε λάθη κι έχασε το δεύτερο σετ με 6-4. Το break που έγινε έδωσε στον Τσιτσιπά το πρώτο σερβίς στο τρίτο σετ.

Παρά τα… νεύρα που έβγαλε, ο Ρούμπλεφ πίεσε το σερβίς του Τσιτσιπά, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο break. Αυτός που το κατάφρερε ήταν ο Έλληνας πρωταθλητής, κάνοντας το 5-3 και στη συνέχεια παίρνοντας το επόμενο game και τη νίκη (6-3).

  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις