Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αντβέρπ – ΑΕΚ 0-3: Πιέστηκε αλλά νίκησε την νταμπλούχο Βελγίου

Αντβέρπ – ΑΕΚ 0-3: Πιέστηκε αλλά νίκησε την νταμπλούχο Βελγίου

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 στο δεύτερο φιλικό της επί Ολλανδικού εδάφους, με τους Φαν Βέερτ, Ζίνι και Κοσίδη να είναι οι σκόρερ του αγώνα. Σαφώς ανεβασμένοι οι νταμπλούχοι Ελλάδας στο δεύτερο και τρίτο τριαντάλεπτο.

Η Αντβέρπ  είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 30λεπτου, αναγκάζοντας την ΑΕΚ να έχει πιο αμυντικό ρόλο και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει με ευκολία την μπάλα. Η  Ένωση δέχθηκε πίεση στην εστία του Στάνκοβιτς, αλλά δεν δέχθηκε και κάποια κλασική ευκαιρία. Μάλιστα, ήταν αυτή που απείλησε πιο σοβαρά, με το σουτ του Τσούμπερ (25′) να στέλνει την μπάλα να περάσει πάνω από το δοκάρι του Μπουτέζ,

Η Αντβέρπ συνέχισε να παρουσιάζει μια εικόνα κυριαρχίας και στο δεύτερο μισάωρο του αγώνα. Αυτό δηλαδή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια του ματς, με τν Χατζισαφί να στέλνει λίο άουτ την μπάλα με ισχυρό σουτ στο 37′. Λίγο μετά (42′) οι γηπεδούχοι είδαν τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα – σουτ του Οντρέικα.

Στο 44′ όμως, ο Τσούμπερ έχασε τεράστια ευκαιρία, να ανοίξει το σκορ. Ο Ελβετός ελίχθηκε, έπιασε το σουτ με το αριστερό, λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπουτέζ απομάκρυνε εντυπωσιακά, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Η Αντβέρπ είδε την ΑΕΚ να είναι πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Παρόλα αυτά, στο 54′ ο Στάνκοβιτς είπε και πάλι “όχι” σε κοντινό σουτ του Κιράνο. Η Ένωση, πάντως, είχε ανεβάσει “στροφές” και στο 56′ έφτασε στο 0-1. Ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε προς τον άξονα και έκανε την κάθετη για τον Τσούμπερ, εκείνος έσπασε την μπάλα για τον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό να πλασάρει εύστοχα από κοντά.

Η Αντβέρπ συνέχισε να παρουσιάζει μια εικόνα κυριαρχίας και στο δεύτερο μισάωρο του αγώνα. Αυτό δηλαδή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια του ματς, με τν Χατζισαφί να στέλνει λίο άουτ την μπάλα με ισχυρό σουτ στο 37′. Λίγο μετά (42′) οι γηπεδούχοι είδαν τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα – σουτ του Οντρέικα. Στο 44′ όμως, ο Τσούμπερ έχασε τεράστια ευκαιρία, να ανοίξει το σκορ. Ο Ελβετός ελίχθηκε, έπιασε το σουτ με το αριστερό, λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπουτέζ απομάκρυνε εντυπωσιακά, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Η Αντβέρπ είδε την ΑΕΚ να είναι πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Παρόλα αυτά, στο 54′ ο Στάνκοβιτς είπε και πάλι “όχι” σε κοντινό σουτ του Κιράνο. Η Ένωση, πάντως, είχε ανεβάσει “στροφές” και στο 56′ έφτασε στο 0-1. Ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε προς τον άξονα και έκανε την κάθετη για τον Τσούμπερ, εκείνος έσπασε την μπάλα για τον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό να πλασάρει εύστοχα από κοντά.

Με την επανέναρξη του αγώνα, η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ. Στο 61′ ο Σιντιμπέ έκανε φοβερη μακρινή μεταβίβαση, ο Ζίνι έκανε όμορφο κατέβασμα και στη συνέχεια “κρέμασε” τον τερματοφύλακα των Βέλγων, κάνοντας το 2-0 για την ΑΕΚ.

Το 3-0 ήρθε στο 87΄με τον Μιχάλη Κοσίδη να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη πάσα από τον Πέτρο Μάνταλο, βάζωνρας και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Αυτό ήταν και τι τελικό σκορ στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να έχει συνολικά μια καλή εικόνα, να είναι πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με το πρώτο της φιλικό, ενώ κατά διαστήματα θύμισε την περσινή ομάδα, που έφτασε στην κατάκτηση του ντάμπλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ευκαιρία για να σκοράρει έχασε ο Θεοδώσης Μαχαίρας, με το νεαρό εξτρέμ να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι.

 

Η σύνθεση της ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

Στο τρίτο ημίωρο αγωνίστηκαν οι:

Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ρόκσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μαχαίρας, Ζίνι, Λαμαράνα, Κοσίδης, με τον Πήλιο να περνά στη θέση του Μάνταλου στο 4ο 30λεπτο.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις