Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

Απάντησε ο… Πούτιν στη WADA για το σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ρωσία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μέσω του εκπροσώπου του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στα όσα καταλογίζει η WADA στην Ρωσία -για το σκάνδαλο ντόπινγκ- απορρίπτοντας τις κατηγορίες!

Το σκάνδαλο ντόπινγκ που έχει ξεσπάσει και εμπλέκει τη Ρωσία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, κάτι που ανάγκασε την πλευρά των Ρώσων να μην μείνει μόνο στις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός αθλητισμού της χώρας και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου.

Με το φλέγον αυτό ζήτημα ασχολήθηκε και ο εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν. Το… Κρεμλίνο απέρριψε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ ότι οι Ρώσοι αθλητές είναι ένοχοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών που αυξάνουν την απόδοση στους αγώνες σε μεγάλη κλίμακα, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι.

«Μέχρι να παρουσιαστούν κάποια αποδεικτικά στοιχεία… είναι δύσκολο να δεχθούμε αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες είναι αρκετά αβάσιμες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας ανακοίνωσε ότι είναι ανοικτό για στενότερη συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA), προκειμένου να εξαλειφθούν “τυχόν παρατυπίες” που έγιναν από τον ρωσικό οργανισμό κατά του ντόπινγκ και από το διαπιστευμένο εργαστήριο της Μόσχας, από το οποίο αφαιρέθηκε η διαπίστευση που του παρείχε ο WADA.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει συνάντηση την Τετάρτη με τους επικεφαλής των αθλητικών ομοσπονδιών της Ρωσίας για να συζητήσουν την πορεία προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η προγραμματισμένη συνάντηση συμπίπτει με τις προτάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής του WADA να αποκλειστεί η Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε