Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Από πρόσφυγας, διαιτητής στη Γερμανία

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταφύγει στη Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια. Ανάμεσά τους ο διαιτητής, Χαμντί Αλ-Καντρί, του οποίου η ζωή έκανε έναν τεράστια κύκλο και τον οδήγησε ξανά εκεί που βρισκόταν πριν από δέκα χρόνια, με αντιδιαμετρικές συνθήκες διαβίωσης.

Τότε, τον υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα και τον φιλοξένησαν στα καλύτερα ξενοδοχεία καθώς ήταν ένας από τους διαιτητής (βοηθός) του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006! Λίγα χρόνια μετά ξέσπασε ο πόλεμος, το σπίτι του στη Δαμασκό καταστράφηκε από βομβαρδισμό και ο Αλ-Καντρί πήρε την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους και έφυγε -μέσω Ιορδανίας- για τη Γερμανία.

Στα 51 του χρόνια σκοπεύει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά! Πρόσφατα πήρε άδεια διαιτητή από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βαυαρίας και τις τελευταίες δύο εβδομάδες «σφύριξε» τους πρώτους αγώνες του στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της νέας πατρίδας του.

«Θυμάμαι πόσο καλά οργανωμένα ήταν τα πάντα στη Γερμανία. Κατά τη γνώμη που, το 2006 έγινε το καλύτερο Μουντιάλ στην Ιστορία. Τώρα θέλω τα παιδιά μου να τελειώσουν το σχολείο και να ακολουθήσουν όποια πορεία θέλουν στο πανεπιστήμιο. Η Γερμανία είναι μια σταθερή χώρα. Το μέλλον είναι ασφαλές» δήλωσε ο Σύρος διαιτητής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε