Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Από τον Βούλγαρο Τόσκο στον 19χρονο Άλκη – Οπαδικά επεισόδια των τελευταίων δύο ετών στη Θεσσαλονίκη

Από τον Βούλγαρο Τόσκο στον 19χρονο Άλκη – Οπαδικά επεισόδια των τελευταίων δύο ετών στη Θεσσαλονίκη

Η δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη από άνανδρη επίθεση είναι το τελευταίο επεισόδιο οπαδικής βίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη και οι πάντες φοβούνται ποιο θα είναι το επόμενο…

Ο 19χρονος Άλκης ξεψύχησε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Θεοδώρου Γαζή, επάνω από την Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, στην περιοχή Χαριλάου, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.

Ο νεαρός… τόλμησε να πει τι ομάδα είναι στους άνανδρους που τον ρώτησαν και δολοφονήθηκε (υπήρξαν και δυο τραυματίες) δεχόμενος χτύπημα με δρεπάνι στη μηριαία αρτηρία.

Η αιματηρή αυτή επίθεση ήρθε να προστεθεί στη σχετική τραγική λίστα. Ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια, η κατάσταση δείχνει να έχει.. ξεφύγει.

Ιανουάριος 2020: Στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, ο 28χρονος Βούλγαρος Τόσκο Μποζατζίσκι έχασε τη ζωή του ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο που πέρασε πάνω από το αναίσθητο σώμα του.

Απρίλιος 2020: Επίθεση με οπαδικό κίνητρο σημειώθηκε στην περιοχή Πυλαιώτικα. Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε άντρα που επέβαινε σε Ι.Χ. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και προκλήθηκαν φθορές στο όχημα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Μάιος 2020: Αιματηρό επεισόδιο σε προαύλιο Λυκείου στον Εύοσμο, όπου 19χρονος δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο μηρό. Για εμπλοκή στο επεισόδιο ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία πέντε νεαροί, και ένας εξ αυτών συνελήφθη, ενώ το περιστατικό αποδόθηκε σε οπαδικές διαφορές.

Νοέμβριος 2020: Ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε εναντίον παρέας ανηλίκων σε πλατεία της Ευκαρπίας. Κάποιοι πρόλαβαν να ξεφύγουν, εκτός από έναν 17χρονο που δέχθηκε χτυπήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, οι δράστες φώναζαν οπαδικά συνθήματα. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα.

Ιανουάριος 2021: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στην περιοχή του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», κατά το οποίο τραυματίστηκαν δύο άτομα. Το αιματηρό περιστατικό αποδόθηκε από τις διωκτικές Αρχές σε οπαδικές διαφορές και ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 25χρονος κι ένας 28χρονος.

Μάρτιος 2021: Στην περιοχή Χαριλάου, 20χρονος φέρεται να πλησίασε με άλλα άτομα το αυτοκίνητο ενός 36χρονου, προκαλώντας του σωματική βλάβη και φθορές στο όχημά του. Σύμφωνα, με αστυνομικές πηγές αποδόθηκε σε οπαδικές διαφορές.

Ιούλιος 2021: Επτά άτομα ταυτοποιήθηκαν για οπαδικό επεισόδιο που συνέβη το 2019 στην Καμάρα. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δράστες επιτέθηκαν με ξύλινα και μεταλλικά αντικείμενα εναντίον πέντε ατόμων, την ώρα που έβγαιναν από αυτοκίνητο, τραυματίζοντας τους δυο εξ αυτών.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις