Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αποδοκιμάζονται οι δηλώσεις Λε Γκρε για τον Ζινεντίν Ζιντάν – Εμπαπέ, Σισέ και Ρεάλ Μαδρίτης πήραν θέση

Αποδοκιμάζονται οι δηλώσεις Λε Γκρε για τον Ζινεντίν Ζιντάν – Εμπαπέ, Σισέ και Ρεάλ Μαδρίτης πήραν θέση
ΑΠΕ

Αυξάνονται οι αντιδράσεις, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FFF) Νοέλ Λε Γκρε, για τον Ζινεντίν Ζιντάν και το ενδεχόμενο να αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Γαλλίας.

Η Γαλλία ανανέωσε την συνεργασία της με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά λίγο πριν ο 81χρονος πρόεδρος της FFF, Νοέλ Λε Γκρε, είχε ερωτηθεί για το εάν ο Ζιντάν ήταν υποψήφιος για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, δηλώνοντας ότι «δεν θα τον έπαιρνα καν στο τηλέφωνο. Να του πω τι; «Γεια σας κύριε, μην ανησυχείτε, ψάξτε για άλλον σύλλογο, μόλις συμφώνησα με τον Ντιντιέ;»

Μάλιστα, ο Λε Γκρε σχολίασε με προκλητικό τρόπο για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας για τον Ζιντάν: «Δεν με νοιάζει, μπορεί να πάει όπου θέλει, σε έναν σύλλογο, θα είχε όσους θέλει στην Ευρώπη, έναν μεγάλο σύλλογο».

Η έντονη αποδοκιμασία στις δηλώσεις του Νοέλ Λε Γκρε για τον Ζινεντίν Ζιντάν, μπορεί να ανάγκασαν τον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας σε…ανασύνταξη και συγγνώμη, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό για τους θαυμαστές και φίλους του θρύλου της εθνικής Γαλλίας.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, γνωρίζει την τεράστια εκτίμηση που τρέφω για αυτόν, όπως όλοι οι Γάλλοι»), όμως Γάλλοι πολιτικοί, ανάμεσά τους και η Υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουεντά-Καστερά, επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και ο Κιλιάν Εμπαπέ, δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους.

«Ο Ζιντάν είναι η Γαλλία, δεν σεβόμαστε έτσι τον θρύλο», είπε ο Κιλιάν Επαπέ στο Twitter μετά την προβολή της συνέντευξης του Λε Γκρε στο RMC.

 

«Αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν έλλειψη σεβασμού για μια από τις πιο αξιοθαύμαστες φιγούρες των οπαδών του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και ο σύλλογός μας περιμένει μια άμεση διόρθωση», δήλωσε η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι απαράδεκτες για κάποιον που έχει τέτοια εκπροσώπηση».

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουεντά-Καστερά ήταν ένας από τους πολλούς πολιτικούς που αντέδρασαν στα σχόλια του Λε Γκρε, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της «μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας» της χώρας είχε ξεπεράσει τα όρια.

«Ακόμα περισσότερα άγνωστα σχόλια και συν τοις άλλοις μια επαίσχυντη έλλειψη σεβασμού, που μας πληγώνει όλους, απέναντι σε έναν θρύλο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού», έγραψε στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, ο Τζιμπρίλ Σισέ τάχθηκε κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας της Γαλλίας. Ο παλαίμαχος επιθετικός πόσταρε μια παλιότερη φωτογραφία του, όπου φαίνεται να δυσανασχετεί και έγραψε: «Εγώ, όταν άκουσα τα λόγια του Λε Γκρε».

 

Θυμίζουμε ότι ο Ο Ζιντάν έγινε ο πρώτος προπονητής που κέρδισε το Champions League τρεις συνεχόμενες φορές όταν ήταν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ εκτός από προπονητής, ο Γάλλος πέρασε επίσης πέντε σεζόν ως παίκτης στον σύλλογο της LaLiga όπου κέρδισε το πρωτάθλημα και το Champions League.

Ο 50χρονος Ζιντάν, ο οποίος ως παίκτης κέρδισε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο 1998 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000 με τη Γαλλία, είναι αυτή τη στιγμή χωρίς δουλειά αφού αποχώρησε από την ισπανική ομάδα πέρυσι.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις