Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αποκάλυψη για το θάνατο του Μαξ Μόσλεϊ: Αυτοκτόνησε λόγω της ασθένειάς του

Αποκάλυψη για το θάνατο του Μαξ Μόσλεϊ: Αυτοκτόνησε λόγω της ασθένειάς του

Ο θάνατος του παλαίμαχου οδηγού της Formula 1 και άλλοτε προέδρου της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, τον περασμένο Μάιο, έγινε αντικείμενο συζήτησης στα διεθνή ΜΜΕ, καθώς σε ηλικία 81 ετών βρέθηκε στο κρεβάτι του νεκρός από σφαίρα.

Νέες αποκαλύψεις όμως, φαίνεται να λύνουν το μυστήριο, αφού ο ιατροδικαστής και ο θεράπων ιατρός του εμφανίζονται σύμφωνοι στη θεωρία της αυτοκτονίας, εξαιτίας της ασθένειάς του, καθώς έπασχε από λευχαιμία, χωρίς ελπίδες θεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος ιατροδικαστής ανέφερε στο δικαστήριο, ότι «ήταν προφανές ότι είχε χρησιμοποιήσει το κυνηγετικό όπλο για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό που έληξε τη ζωή του».

Ο αιματολόγος που τον κούραρε από το 2019 δε, ο δρ. Κρίστοφερ ΜακΝαμάρα αποκάλυψε επίσης: «Μου έστειλε email στις 22 Μαΐου 2021, με ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση της πάθησής του. Είχε αποδεχτεί ότι αυτό δεν θα θεραπευόταν. Ήταν εξαιρετικά αναστατωμένος καθώς η ποιότητα της ζωής του ήταν κακή. Είχε εκφράσει σκέψεις αυτοκτονίας σε εμένα και σε άλλα μέλη της ιατρικής ομάδας στο παρελθόν.

Δεν εξέφρασε ποτέ όμως κάποιο σχετικό σχέδιο για το πως θα κάνει και το μόνο που είπε ήταν ότι το πρόβλημα ήταν ότι η γυναίκα του δεν θα το δεχόταν».

Το γεγονός της αυτοκτονίας επιβεβαίωσε όμως και ο αστυφύλακας που βρήκε τον Μόσλεϊ στο σπίτι του στο Κέσινγκτον: «Στη συρταριέρα υπήρχε ένα σημείωμα αυτοκτονίας γεμάτο αίματα, αλλά μπορούσα να διαβάσω «Νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι «θρυλικός» παράγοντας της Formula 1, διατέλεσε πρόεδρος της FIA από το 1993 ως τo 2009 θεωρείται από τις σημαντικότερες και ταυτόχρονα πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες του χώρου, καθώς οι ακραίες απόψεις του και η σχέση της οικογένειάς του με τον ναζισμό (ο πατέρας του ήταν ανοιχτά υποστηρικτής του Χίτλερ και πρόεδρος του φασιστικού κόμματος), είχαν υπάρξει πολλές φορές αφορμή για να δεχτεί σκληρή κριτική από τον Τύπο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις