Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ: Το VAR γλίτωσε την Ένωση από την «αυτοκτονία»

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ: Το VAR γλίτωσε την Ένωση από την «αυτοκτονία»
Intime.gr

Βρέθηκε να προηγείται με 4-2 στο 90’ μέσα στη Ριζούπολη. Η ΑΕΚ όμως παρουσίασε… τάσεις αυτοκτονίας και στο 90+5’ κινδύνεψε να δεχθεί την ισοφάριση. Το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής όμως ακυρώθηκε από το VAR. Το τελικό 4-3 δείχνει πως η Ένωση έχει ακόμα τεράστιο αμυντικό πρόβλημα, λίγες ημέρες πριν το εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Έσπασαν… καρδιές στη Ριζούπολη, αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ με ένα τεράστιο ξεφύσημα ανακούφισης! Η Ένωση πήρε πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (4-3), δείχνοντας πως τα αμυντικά της προβλήματα της δίνουν απίστευτη ανασφάλεια και μπορούν να την φέρουν στα όρια της κατάρρευσης.

Η ομάδα του Μάσιμο καρέρα παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στην επίθεση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο κέντρο της άμυνας… μπάζει (νέο τραγικό παιχνίδι από Σβάρνα), γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» να μείνει διεκδικήσει μέχρι το τελευταία λεπτό του αγώνα το βαθμό.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν στο 90 με 4-2, αλλά πέτυχαν γκολ στις καθυστερήσεις και στην τελευταία φάση του ματς κέρδισνα πέναλτι, σε χέρι του Παουλίνιο εντός μεγάλης περιοχής. Τελικά, το VAR λύτρωσε τους φιλοξενούμενους, δίνοντας οφσάιντ στον Μουνιέ, στην αρχή της φάσης.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι είχε μια εντυπωσιακή εκκίνηση, παρά την έντονη βροχόπτωση. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’ με την κοντινή προβολή του Ανσαριφάρντ (από σέντρα του Μιτάι), αλλά ο Απόλλων Σμύρνης «απάντησε» δυο λεπτά μετά. Η αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ ήταν κάκιστη και ο Μαρκ Φερνάντεθ σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Παρά την ισοφάριση, η ΑΕΚ βρέθηκε σε θέση επίθεσης και στο 13’ είδε τον Λιβάι Γραρσία να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε σε τετ-α-τετ (έκανε υπέροχη προσπάθεια για να ξεμαρκαριστεί). Στο 19’ όμως ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάκο πέτυχε το δεύτερο του γκολ στη Superleague με ένα σπάνιο τρόπο. Ο παίκτης της ΑΕΚ έβαλε πολλά φάλτσα σε εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα στο πίσω δοκάρι και στα δίχτυα του Βέρχουλστ.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να κάνει… διαχείριση, χωρίς όμως να χάσει τα ηνία του αγώνα. Μάλιστα, ο Μάσιμο Καρέρα έκανε αλλαγή τον Λιβάι Γκαρσία με τον Τάνκοβιτς, προκειμένου να προστατέψει τον παίκτη του  (πριν από λίγες ημέρες γύρισε από μακροχρόνιο τραυματισμό).

Το παιχνίδι όμως απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον μετά το 60’. Ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει στο 64’ τον Βέρχουλτ και στην επόμενη φάση ο Τσαμπούρης νίκησε τον Τσιντώτα με κεφαλιά, μειώνοντας σε 3-2. Στο 69’ όμως η Ένωση άγγιξε το γκολ, με τον Βέλγο πορτιέρε του Απόλλωνα να κάνει μεγάλη επέμβαση σε κοντινό σουτ του Τάνκοβιτς.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές αλλαγές, με τον Απόλλωνα να βελτιώνεται αρκετά και να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά τελικά δέχθηκαν το 4-2, με τον Ολιβέιρα να σκοράρει στο 88′ με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή, από έξυπνη ασίστ του Τάνκοβιτς.

Εκεί όμως που όλοι στην ΑΕΚ πίστεψαν πως το παιχνίδι είχε… τελειώσει, η άμυνα της ομάδας έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα Σμύρνης να πιστέψει πως μπορεί να πάρει το βαθμό.  Στο 90+4’ ο Μουνιέ έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Μπαξεβανίδης με κεφαλιά μείωσε σε 4-3, για να έρθει ο διαιτητής στο επόμενο λεπτό και να δώσει πέναλτι, σε χέρι του Παουλίνιο. Ο Γάλλος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης, με το VAR να βλέπει την παράβαση και να ακυρώνει την απόφαση του ρέφερι.

<

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις