Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ: «Τρόμαξε» αλλά προκρίθηκε η Ένωση (videos)

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ: «Τρόμαξε» αλλά προκρίθηκε η Ένωση (videos)
ΦΩΤΟ intime

Σε ένα “ανοιχτό” ματς στη Ριζούπολη, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1, αλλά πήρε την πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση έπαιξε αρκετές φορές με τη “φωτιά” αλλά δεν… κάηκε και κατάφερε να “σφραγίσει” το “εισιτήριο” για τα προημιτελικά.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ντάουντα άνοιξε από νωρίς το σκορ και ο Λαγός με γκολάρα πέτυχε και δεύτερο τέρμα για την “ελαφρά ταξιαρχία”, αλλά ενδιάμεσα ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γιαννακόπουλο και σκόραρε το “χρυσό” γκολ για την ομάδα του.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς και δημιούργησαν ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 6′ ο Μουνιέ πήρε ωραία κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε, ενώ στο 10′ ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε το πλασέ του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή.

Το πρώτο γκολ δεν άργησε όμως να έρθει, αφού στο 16′ από λάθος του Χνιντ, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπεντινέλι έπεσε στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφθασε στον Ντάουντα, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον τερματοφύλακα της Ένωσης κι έκανε το 1-0.

 

Ο Απόλλων έφθασε έτσι ένα γκολ μακριά από την ισοφάριση του συνολικού σκορ (είχε νικήσει με 2-0 η ΑΕΚ στο πρώτο ματς), αλλά οι φιλοξενούμενοι “απάντησαν” αμέσως μετά από λάθος του γκολκίπερ της “ελαφράς ταξιαρχίας”. Ο Γιαννακόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή στρώθηκε στον Ολιβέιρα, ο οποίος και έκανε το 1-1 στο 20′.

Η ΑΕΚ έδειξε να “καθαρίζει” έτσι και την πρόκριση, αλλά ο Απόλλων βρήκε και δεύτερο γκολ πριν βγει το μισάωρο. Στο 27′ ο Λαγός με μία “βολίδα” από μακριά “κεραυνοβόλησε” την εστία του Αθανασιάδη και έκανε το 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

 

Το σκορ δεν άλλαξε όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν μία καλή ευκαιρία και με τον Τάνκοβιτς στο 37′, με το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε όμως και στο δεύτερο μέρος, με το παιχνίδι να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές στιγμές για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Στο 53′ και στο 56′ ο Σάκχοφ δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε με δύσκολο γυριστό σουτ, ούτε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ ο Μπρούσιτς απώλεσε την ευκαιρία του αγώνα για τους γηπεδούχους. Μετά από κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ανενόχλητος ο παίκτης του Απόλλωνα δεν μπόρεσε να τη στείλει στην κενή εστία.

Η ΑΕΚ δεν “καθάρισε” το ματς ούτε στο 83′ με ένα δυνατό σουτ του Λόπες, ούτε στις καθυστερήσεις με πλασέ του Σιμάνσκι κι έτσι το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ. Ο Απόλλων πήρε επομένως τη νίκη και τις εντυπώσεις, αλλά έχασε την πρόκριση από την Ένωση, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Οι συνθέσεις στο Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Γιαννακόπουλος – Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κόλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63’ Φερνάντεθ) – Κιτοκό, Λαγκός (81’ Ρόδης) – Χουχούμη, Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος) – Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Ραντόνια, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Σιμόες, Σάκχοφ (63’ λ.τ. Γαλανόπουλος) – Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Αλμπάνης (89’ Μαχαίρας) – Ολιβέιρα

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις