Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Απολύθηκε ο Χόρχε Βίλντα από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας Γυναικών

Απολύθηκε ο Χόρχε Βίλντα από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας Γυναικών
Reuters

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας Γυναικών αποτελεί ο Χόρχε Βίλντα, μετά και το σκάνδαλο που έχει προκύψει στην ομάδα, με το φιλί -στο στόμα- του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο, μετά το τέλος του πρόσφατου Μουντιάλ.

Η «εποχή του Χόρχε Βίλντα» στον πάγκο της -παγκόσμιας πρωταθλήτριας- εθνικής γυναικών της Ισπανίας έφτασε στο τέλος της.

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) γνωστοποίησε σήμερα (5/9) στον Βίλντα την απόλυσή του, ως συνέπεια των αντιδράσεων που έχει δημιουργήσει η «υπόθεση Ρουμπιάλες».

Ο εκτελών χρέη προέδρου, Πέδρο Ρότσα, ήταν εκείνος που κοινοποίησε την απόφαση στον 42χρονο τεχνικό, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών το πρωί της Τρίτης στην έδρα της ομοσπονδίας.

Ο Βίλντα βρισκόταν στην αρχή είχε ταχθεί υπέρ του Ρουμπιάλες και ύστερα κατά του. Κάπως έτσι, ο προσωρινός πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας αποφάσισε να τον απομακρύνει από τον πάγκο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Όλοι οι συνεργάτες του 42χρονου τεχνικού διευθυντή και προπονητή είχαν παραιτηθεί αμέσως μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις